Yandex Metrica

Bakanlık harekete geçti: Kurbanlıklarını satamayanlar üzülmesin!

Bakanlık harekete geçti: Kurbanlıklarını satamayanlar üzülmesin!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıkların ESK tarafından satın alınacak. Bakanlık alım şartlarıyla ilgili olarak tüm detayları da açıkladı.   

Gündem

18.06.2024, 17:04

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde satılamayan kurbanlıkların ne olacağı belli oldu. Kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklar Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.

ESK, büyükbaş et cari alım fiyatları kilogram başına yerli ve ithal tosunda 280 lira, düvede 270 lira ve inekte 260 lira olduğunu açıkladı. Büyükbaş kurbanlık alım fiyatları ise kilogram başına yerli tosunda 320 lira, ithal tosunda 285 lira, düvede 305 lira ve inekte 295 lira olarak uygulanacak.

Engelli araç satış süresi 10 yıla mı çıktı? Engelli ÖTV muafiyeti ile alınan araç 10 yıl satılamaz mı? Engelli araç satış süresi 10 yıla mı çıktı? Engelli ÖTV... Haberi Görüntüle

SATILMAYAN KURBANLIKLARI ESK ALACAK 

Küçükbaş et cari alım fiyatları kilogram başına koyunda 250 lira, keçide 140 lira oldu. Küçükbaş kurbanlık alım fiyatları ise kilogram başına koyunda 280 lira, keçide 170 olarak belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ait şu açıklamada bulundu;

Üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ve satılamayan kurbanlıklar, talep edilmesi durumunda Et ve Süt Kurumu'muz tarafından satın alınacaktır.

Son dakika: Bingöl Karlıova'da yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Bingöl Karlıova'da yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları... Haberi Görüntüle

HANGİ KURBANLIKLAR SATIN ALINACAK? 

Bakanlık sitesinde konuşa ait şu açıklamayı yaparak satın alınacak kurbanlıklara dair fiyat bilgisi de paylaştı:

Kurbanlık hayvanlarını satmak için pazara getiren üreticilerin satamadığı hayvanlar, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyeti dikkate alınarak oluşturulan Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesinden karkas et olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacak.

'Kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı': MSB, terör örgütünün hain planını deşifre etti 'Kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı': MSB, terör... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER ÜÇ GÜN İÇİNDE YAPILACAK

Hayvanlarını ESK'ye satan üreticilere ödemelerin en geç 3 (üç) iş günü içinde yapılacak. Üreticilere kolaylık sağlamak için, hayvanlar bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirilebilecek.

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapmakla suçundan gözaltına alınmıştı: Emekliye sevk edilen tuğgeneral tutuklandı Suriye sınırında insan kaçakçılığı yapmakla suçundan gözaltına alınmıştı: Emekliye sevk... Haberi Görüntüle

HANGİ TARİHLER ARASINDA ALIMLAR YAPILACAK? 

Hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekecek.

Türkiye'nin maçı bu akşam mı? Türkiye-Çekya (Çek Cumhuriyeti) berabere biterse ne olur? Türkiye'nin maçı bu akşam mı? Türkiye-Çekya (Çek Cumhuriyeti) berabere biterse... Haberi Görüntüle

HAYVANLARI SATMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER 

Üreticilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesiyle başvurmaları yeterli olacak.

İlgili kombina müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, ESK'nin Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda hayvanlar karkas et olarak satın alınacak.

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading