Yandex Metrica

Bakanlık inşaatı durdurmuştu: Vaniköy'de İBB'nin göz yumduğu kaçak villa için suç duyurusunda bulunuldu

Bakanlık inşaatı durdurmuştu: Vaniköy'de İBB'nin göz yumduğu kaçak villa için suç duyurusunda bulunuldu

İBB'nin Üsküdar Vaniköy'de göz yumduğu kaçak villa inşaatıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Çevre katliamına önce uyarı yazısı yazarak sonrasında inşaatı durdurarak müdahale eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı şimdi de söz konusu yapıya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Gündem

24.08.2024, 00:32

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Vaniköy'de büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki ormanlık alanda yapı inşaasına göz yummuş, konuya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı müdahale etmişti. Bakanlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü vasıtasıyla belediyeye gerekli cezai işlemlerin uygulanması için yazı gönderilmişti. Sonrasında ise bakanlık inşaatı durdurma kararı almıştı. Bakanlık, kaçak yapı ile ilgili hukuki süreci ise bugün başlattı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada Üsküdar ilçesindeki Vaniköy Mahallesi'nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapının incelendiği ve inşa faaliyetlerinin ruhsatsız olarak sürdürüldüğünün tespit edildiği ve durdurulduğu hatırlatıldı.

MHP lideri Bahçeli'den teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili açıklama MHP lideri Bahçeli'den teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili açıklama Haberi Görüntüle

2 AYRI SUÇ DUYURUSU

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu yapının, imar kirliliğine neden olduğu, 'Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları'nın zarar görmesine sebebiyet verme' suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Dilruba Kayserilioğlu'nun hapis cezası belli oldu Dilruba Kayserilioğlu'nun hapis cezası belli oldu Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde inşai faaliyetlere ilişkin inceleme başlatıldığını duyurmuş, İl Müdürü Malik Ejder Batur sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde birtakım izinsiz inşai faaliyetlerin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğü’müzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir."

Narin'in cansız bedenine ulaşıldı: Katil kim? Oklar tek bir kişiyi gösteriyor Narin'in cansız bedenine ulaşıldı: Katil kim? Oklar tek bir kişiyi... Haberi Görüntüle

BAKANLIK İNŞAATI DURDURDU

Yapılan incelemelerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kaçak inşaatın durdurulduğunu açıklamıştı. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Üsküdar Vaniköy Boğaziçi Öngörünüm bölgesindeki bir alanda, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştiği İl Müdürlüğümüzce tespit edilmiştir. İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bulunan alanda yapılan incelemede, meskenle ilgili kişiler tarafından herhangi bir yapı inşaat izin belgesinin Bakanlığımıza ibraz edilmediği ve ruhsatsız inşa faaliyetinin devam ettiği anlaşılmıştır. İnşaat, Bakanlığımız tarafından durdurulmuştur." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading