Bakanlık son noktayı koydu! Alkollü mekanlar için yeni düzenleme başlıyor: 6 Ay içinde yürülüğe girecek... Neler değişiyor?

Bakanlık son noktayı koydu! Alkollü mekanlar için yeni düzenleme başlıyor: 6 Ay içinde yürülüğe girecek... Neler değişiyor?

Alkollü mekanlarda yeni dönem başlıyor. İşletmelerde alkollü içki servisinde kullanılan malzemelere sınırlamalar getirildi. Yapılan düzenlemede "Açık Alkollü İçki Satış Belgesini  Haiz İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Materyallere İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Gündem

09.10.2024, 15:43

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve alkollü içki tüketim noktalarına yönelik yeni bir düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlandı. "Açık Alkollü İçki Satış Belgesini Haiz İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Materyallere İlişkin Tebliğ" ile alkollü içkilerin servisinde kullanılan materyallerin kullanımına sınırlar getirildi. Açıklanan bu yeni karar 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

MSB görüntüleri paylaştı! Teröristler böyle yok edildi MSB görüntüleri paylaştı! Teröristler böyle yok edildi Haberi Görüntüle

ALKOLLÜ İÇKİ MALZEMELERİ DIŞINDA KULLANIAMAYACAK 

Yeni düzenlemeye göre, alkollü içki satış belgesine sahip işletmelerde, üzerinde sadece alkollü içki marka, amblem ve logolarına yer verilen servis kapları, bardaklar, sürahiler, tirbuşonlar, tepsiler ve buz kovaları gibi materyaller kullanılabilecek. Ancak bu materyallerin, alkollü içki servisi ve tüketimi dışında herhangi bir amaçla kullanılması yasaklandı.

Meteoroloji’den korkutan açıklama geldi! Bu bölgelerde yaşayanlar: Soğuk hava dalgasına hazır olun Meteoroloji’den korkutan açıklama geldi! Bu bölgelerde yaşayanlar: Soğuk hava dalgasına... Haberi Görüntüle

KURALI İHLAL EDENLERE PARA CEZASI 

Servis materyallerinde, piyasaya arzına izin verilmiş alkollü içkilerin orijinal ambalajında bulunan marka, amblem veya logoların kullanımı dışında başka bir açıklamaya veya ibareye yer verilmeyecek. Aykırı materyal kullanımı, reklam mahiyetinde kabul edilip idari para cezasına tabi olacak. Bu yeni düzenleme, 6 ay sonra yürürlüğe girecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading