Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakanlıktan CHP'li belediyeye kirlilik cezası: Topladıkları çöpleri dere kenarına döküyorlardı

Bakanlıktan CHP'li belediyeye kirlilik cezası: Topladıkları çöpleri dere kenarına döküyorlardı

CHP'li Rize Pazar Belediyesi, topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle idari para cezasına çarptırıldı. Yapılan ihbarı değerlendiren ve incelemeye alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeye 1 milyon 299 bin lira para cezası verdi.

Gündem

25.09.2024, 23:45

Bir CHP'li belediye daha çevreyi kirletme suçundan ceza aldı. CHP'li Rize Pazar Belediyesi, topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle idari para cezasına çarptırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize Pazar Belediye Başkanlığı’nın ilçede topladığı çöpleri, Soğuksu Mahallesi’nde dere kenarına döktüğüne ilişkin yapılan ihbarın değerlendirildiğini ve konuya ilişkin inceleme başlatıldığını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Rize İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede Pazar Belediyesi'ne ait çöp toplama araçlarının topladıkları çöpleri dere kenarına döktüğünün tespit edildiği, dökülen çöplerin fark edilmemesi için üzerinin toprakla kapatılmaya çalışıldığının belirlendiği kaydedildi. Bunun da halk sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine yol açan bir uygulama olduğu ifade edilen açıklamada Pazar Belediyesi'ne çöplerin kaldırılması ve atık tesisine gönderilmesi için uyarı yapıldığı, Çevre Kanunu'na uygun olarak belediyeye 1 milyon 299 bin Türk lirası idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Bakanlığın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Rize Pazar Belediye Başkanlığı’nın ilçede topladığı çöpleri, Soğuksu Mahallesi’nde dere kenarına döktüğüne ilişkin ihbar üzerine Rize İl Müdürlüğümüz denetim ekiplerince alanda inceleme yapılmıştır. 

Denetim neticesinde Pazar Belediye Başkanlığı'na ait çöp toplama araçlarınca evsel atıkların dere kenarına döküldüğü, üzerinin de toprak ile kapatılmaya çalışıldığı ve halk sağlığını tehdit eden büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı tespit edilmiştir.

Pazar Belediye Başkanlığı çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için uyarılmış, Çevre Kanunu’na istinaden belediyeye çevre kirliliği nedeniyle 1 milyon 299 bin TL idari ceza uygulanmıştır."

İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi! Bir kişi gözlem altına alındı İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi! Bir kişi gözlem altına alındı Haberi Görüntüle

CHP'Lİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ DE PARA CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Bakanlık, 23 Eylül'de de yine CHP'li bir belediye olan Trabzon Ortahisar Belediye'sinin çevreyi kirlettiğini belirtmiş ve belediye araçlarının 1500 ton evsel atığı yol kenarına döktüğünü duyurmuştu. Açıklamada belediyenin çöplerin toplanarak atık tesisine gönderilmesi konusunda uyarıldığı ve Çevre Kanunu uyarınca belediyeye 2 milyon 598 bin Türk lirası para cezası verildiği bildirilmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı tarafından 23 Eylül'de yapılan paylaşım şu şekilde:

"Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığı’nın, ilçede toplanan çöpleri yol kenarına döktüğüne ilişkin ihbar üzerine Trabzon İl Müdürlüğümüz ekiplerince Çukurçayır Mısırlı Mahallesi'nde denetim yapılmıştır. 

Denetim neticesinde Ortahisar Belediye Başkanlığı'na ait çöp toplama araçlarının yaklaşık 1️50 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü, hali hazırda dökmeye devam ettiği ve halk sağlığını tehdit eden büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı tespit edilmiştir.

Ortahisar Belediye Başkanlığı çöplerin toplanarak atık tesisine gönderilmesi için uyarılmış, Çevre Kanunu’na istinaden belediyeye 2 milyon 598 bin TL idari ceza uygulanmıştır.

Bakanlığımız çevreyi kirleterek toplum sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya izin vermeyecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading