Yandex Metrica

Basın sektörü için tarihi adım: Google'dan Türkiye'ye yeşil ışık

Basın sektörü için tarihi adım: Google'dan Türkiye'ye yeşil ışık

Google Türkiye temsilcileri, TBMM'de Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılım göstererek sunum gerçekleştirdi. Dijital Telif Yasası için Google, olumlu görüş bildirmişti. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem

26.06.2024, 17:40

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google Türkiye temsilcileriyle geçtiğimiz gün TBMM'de gerçekleştirilen toplantıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yayman, 'Türkiye ve basın sektörü için tarihi adım' diyerek Google'ın dijital telif konusunda yeşil ışık yaktığını belirtti.

Google dijital telif için TBMM'de: Çifte standart uygulanmamalı Google dijital telif için TBMM'de: Çifte standart uygulanmamalı Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE VE BASIN SEKTÖRÜ İÇİN TARİHİ ADIM'

CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Yayman, şu ifadeleri kullandı:

Bu konularda şöyle bir söz vardı: Gömleğin ilk düğmesini doğru iliklersen sonrasını da doğru iliklersin. Tarihi bir adımdı. Çok önemli bir adım atıldığını söyleyebilirim. Türkiye ve basın sektörü için tarihi adım.

Google tarafının açık olduğu, bizim atmamız gereken adımlar var. Fikir kanunu yeniden yapılandırmalıyız. Bu konuda bizim çalışmamız yok. Önce grup başkanımızla temas halindeyiz. Bir hazırlık yapılmasının farkında Abdullah Bey.

Kültür Turizm Bakanlığı'nda Bakanımızla görüştük. "Biz hazırız, çalışmaya başlayacağız" dedi. Birincisi haberin telif konusu yapılması sonra parlamentoya gelmesi. Burada şunu dile getirmem lazım. Bu meselenin tarafı olan basın yayın sektörü. Burada bir emek hırsızlığı var ve maalesef bu konuda insanların çalışmaları emekleri başkaları tarafından alınıp kullanılıyor. Emek hırsızlığının önüne geçmek istiyoruz.

Şok iddia: Oğuz Murat Aci'nin katili Timur Cihantimur, cezaevinde intihar etti! Şok iddia: Oğuz Murat Aci'nin katili Timur Cihantimur, cezaevinde intihar... Haberi Görüntüle

YENİ YASAMA DÖNEMİYLE HAZIRLIKLAR YAPILACAK

İkincisi Google'ın Avrupa'da yaptığı anlaşmalar var. Google'ın ücretleri ödemesi lazım. Tüm tarafları bir araya getirdik. Konuşmaya devam ediyoruz. Yeni yasama dönemiyle biz hazırlıklarımızı yapmış olacağız. Yuvarlak masada meseleyi ele alıp müzakere ediyoruz. Herkesin mutlu olacağı, kazan kazan stratejisi içerisindeyiz.

Meseleye yaptırım konusunda yaklaşmıyoruz. Google da şeffaf bir şekilde olumsuz bir tutumda olmayacaklarını belirtti. Öncelikle Türkiye'nin yasal düzenlemenin günümüz şartlarına getirilmesi istediler. Deregülasyon dediğimiz dağıtımın nasıl olacağını söylediler. Öbür taraftan bu Türkiye'de yeni uygulama olacak. Bence zor ama başlangıcı iyi olan bir yolun başındayız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading