Başsavcılıktan dikkat çeken talep! Polis Şeyda Yılmaz'ı katleden cani için istenen ceza belli oldu

Başsavcılıktan dikkat çeken talep! Polis Şeyda Yılmaz'ı katleden cani için istenen ceza belli oldu

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma tamamlandı. Geçti için ağırlaştırılmış müebbet istendi ve cezasında indirim yapılmaması talep edildi.  

Gündem

11.10.2024, 23:22

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yımaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında istenen ceza belli oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ağırlaştırılmış müebbet istenen Geçti'nin cezasında indirim yapılmamasını da talep etti. 

Yunus Emre Geçti hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Geçti'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması da istendi.

İstanbul Ümraniye'de 23 Eylül 2024 günü "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti'nin çıkan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz, başından ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Türkiye'nin yasa boğulduğu olayda 26 farklı suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli Geçti, adli makamlarca tutuklanmıştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturma hızla tamamlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail uyarısı sonrası CHP'den dikkat çeken talep Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail uyarısı sonrası CHP'den dikkat çeken talep Haberi Görüntüle

POLİS MEMURUNU ŞEHİT ETMESİ YÖNÜNDEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Suç makinesi Yunus Emre Geçti hakkında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi yönünden "Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Discord kapatıldı mı? Discord sahibi kim, hangi ülkenin? Discord kapatıldı mı? Discord sahibi kim, hangi ülkenin? Haberi Görüntüle

POLİSİ VE ANNESİNİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN DE HAPSİ İSTENDİ

Olayda polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'nin ağır yaralamasının öldürmeye teşebbüs olduğu değerlendirilen iddianamede, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar, yine annesi Pınar Geçti'yi yönünden de aynı şekilde değerlendirilip "üstsoy birine karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kendi küçük kalbi büyük! Minik kızdan alkış toplayan sözler: Her strese girdiğimde 'Allah'tan başka ilah yoktur' derim Kendi küçük kalbi büyük! Minik kızdan alkış toplayan sözler: Her... Haberi Görüntüle

BİRÇOK SUÇU DAHA ORTAYA ÇIKTI

Geçti'nin olay yerindeki 2 polis memuruna mukavemet ettiği aktarılan iddianamede, "zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve "Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Toplamda Yunus Emre Geçti'nin 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapsi talep edildi.

Kredi kartı borç yapılandırmada faiz var mı? 60 ay taksit faizsiz mi olacak? (İhtiyaç kredisi-Kredi kart borç yapılandırma faizi) Kredi kartı borç yapılandırmada faiz var mı? 60 ay taksit... Haberi Görüntüle

BAŞSAVCILIKTAN "İNDİRİM UYGULANMASIN" TALEBİ

İddianamede dikkat çeken bir detay olarak Geçti'ye verilecek cezada indirim uygulanması da istenmedi. Suç makinesi Geçti'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması talep edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüpheli Geçti'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading