Yandex Metrica

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın kimdir?

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın kimdir?

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın İstanbul Şişli'de yapılan düğününe  finans kuruluşlarının yönetcilerinin de katılmıştı. Sosyal medyada tartışılan düğün sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mustafa Aydın hakkında inceleme başlatılması talimatı verdiği öğrenildi. Yaşanan gelişmelerin ardından BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın kimdir? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

26.09.2024, 16:31

Mustafa Aydın ve Nilüfer Özmen çifti geçtiğimiz gün İstanbul'da bir otelde yapılan düğünle dünya evine girdi. Düğüne banka ve finans kuruluşlarının yönetcilerinin de katılmıştı. Düğünde oluşan uzun takı kuyruğuna ilişkin yapılan haberlerin ardından Bakan Şimşek harekete geçti. Şimşek'in talimatı üzerine Mustafa Aydın hakkında Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun inceleme yapacağı öğrenildi.

Cüce gezegen ikinci bir Dünya olabilir! Bilim adamları açıkladı Cüce gezegen ikinci bir Dünya olabilir! Bilim adamları açıkladı Haberi Görüntüle

BDDK BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA AYDIN KİMDİR?

Mustafa Aydın, Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

2001 yılında TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü`nde Araştırmacı olarak çalışma hayatına başladı.

Mustafa Aydın 2003-2005 yılları arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde Telekomünikasyon Mühendisi olarak deneyim kazandı.

2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden yüksek lisansını tamamladı. 

Mustafa Aydın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) 2005 yılından bu yana görev yapıyor. 

ABD'nin Philadelphia kentinde bulunan Temple Üniversitesinin “Bilgi Teknolojileri Denetimi ve Siber Güvenlik” bölümünden okul birincisi olarak ikinci yüksek lisansını tamamladı. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsünde Bilişim Sistemleri Bölümünde doktora tezi çalışmalarına devam eden Mustafa Aydın BDDK’da Bilgi Sistemleri Uyum Daire Başkanı olarak görevine devam ediyor.

Mustafa Aydın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. 

Sahibinden çöktü mü? 24 Eylül Sahibinden neden açılmıyor? Sahibinden çöktü mü? 24 Eylül Sahibinden neden açılmıyor? Haberi Görüntüle

BDDK NEDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumak, bankalar ve özel finans kurumlarının piyasa disiplini içerisinde sağlıklı, etkin ve dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir yapıda işleyişi için uygun ortamı yaratmak bu sayede ülkenin uzun vadeli büyümesine ve istikrarına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş bir devlet kurumu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading