Sitede Ara

Bebek katillerinin kazanç planı mide bulandırdı! Yeni ses kayıtları: Bu Türk mü? İnşallah Suriyeli değildir

Bebek katillerinin kazanç planı mide bulandırdı! Yeni ses kayıtları: Bu Türk mü? İnşallah Suriyeli değildir

Yenidoğan bebekleri gereksiz tedavilere maruz bırakarak ölümlerine neden olan ve SGK’dan haksız kazanç elde eden "Yenidoğan Çetesi"ne ait yeni ses kayıtları gün yüzüne çıktı. Bebeklerin tedavisi üzerinden para kazanmak amacıyla yapılan korkunç planlar medyaya yansıdı.

Gündem

20.10.2024, 17:22

Türkiye genelinde infial yaratan "Yenidoğan Çetesi" skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bebekleri haksız kazanç amacıyla tedaviye alıp ihmaller sonucu ölümlerine neden olan çetenin lideri Fırat Sarı ve "Yenidoğan çetesi" lideri Fırat Sarı'nın doktor gibi nöbete bıraktığı hemşire Hakan Doğukan Taşçı arasındaki ses kayıtları, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Bir hastanede nöbetçiymiş gibi davranan Hakan Doğukan Taşçı ile Fırat Sarı arasında geçen konuşmalar, çetenin bebekler üzerinden nasıl bir düzen kurduğunu gözler önüne serdi. Konuşmalarda, SGK’dan elde edilen gelirlerin Türk çocukları üzerinden sağlanmasının hedeflendiği görülürken, Suriyeli bebeklerin tedaviden uzak tutulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

BİM banka mı kuruyor? BİM'in bankasının adı ne olacak? BİM banka mı kuruyor? BİM'in bankasının adı ne olacak? Haberi Görüntüle

"BU TÜRK MÜ? İNŞALLAH SURİYELİ DEĞİLDİR"

Medyaya yansıyan ses kaydında çete lideri Fırat Sarı ile hemşire Hakan Doğukan Taşçı arasında geçen korkunç diyaloglar şu şekilde:

HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI : Çam Sakura'dan dedi bir tane dokuz yüz gram aldım kanka dedi. Haberin olsun dedi. Tamam dedim bende.

FIRAT SARI: Bu Türk mü acaba?

HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI : Küvez müvez de yok şimdi. Küvez ayarlatmaya çalışıyorum. Ne o?

FIRAT SARI : İnşlallah Suriyeli değildir.

HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI : Valla Suriyeli değildir herhalde. Yani yeter artık.

FIRAT SARI: Aynen.

HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI: Türk'tür. Ben çünkü dün onunla konuştum bayağı. Dedim Suriyeli dedim geliyor... Türk lazım, hasta sayısı bi işe yaramıyor falan.

FIRAT SARI: hı...

HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI : Tamam ben halledeceğim kanka falan dedi. Herhalde Türk bulmuştur.

Türkiye'yi derinden sarsan "Yenidoğan Çetesi" soruşturmasında ortaya çıkan ses kayıtları, çetenin bebekler üzerinden nasıl bir sistem kurduğunu açıkça gösteriyor. Mahkeme süreci devam ederken, kamuoyu bu korkunç skandalın adalet önünde aydınlatılmasını bekliyor.

Bakanlık zehirli ürünler listesini açıkladı: Piyasaya sunulan riskli mallar belli oldu! Listede hangi markalar var? Bakanlık zehirli ürünler listesini açıkladı: Piyasaya sunulan riskli mallar belli... Haberi Görüntüle

FIRAT SARI KİMDİR?

Yenidoğan Çetesi’nin lideri olarak bilinen Fırat Sarı, İstanbul’daki bazı özel hastanelerle iş birliği yaparak bebekleri gereksiz tedavilere tabi tutmuş ve bu süreçte büyük kazanç sağlamıştır. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Sarı, daha önce PKK üyeliği nedeniyle 5 yıl cezaevinde kalmış, serbest bırakıldıktan sonra tıp eğitimine devam etmiştir. İstanbul’da çeşitli hastanelerde görev yaptıktan sonra Medisense Sağlık Hizmetleri isimli şirketi kurmuş ve burada haksız kazanç sağlamaya yönelik yasa dışı faaliyetlerde bulunmuştur. Şu anda İstanbul Özel Reyap Hastanesi’nde çalıştığı belirtilen Sarı, medyada geniş yer bulan "Yenidoğan Çetesi" olayının baş aktörlerinden biri olarak gündemdedir.

Baro seçimleri ne zaman? 2024 İstanbul ile Ankara barosu seçimleri hangi gün? Baro seçimleri ne zaman? 2024 İstanbul ile Ankara barosu seçimleri... Haberi Görüntüle

HAKAN DOĞAN TAŞÇI KİMDİR?

Hemşire olarak görev yapan Hakan Doğukan Taşçı, çete lideri Fırat Sarı’nın yönlendirmesiyle bebekleri tedavi adı altında ölüme sürükleyen işlemler gerçekleştirmiştir. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak isteyen Taşçı, savcılık ifadesinde Fırat Sarı'nın kendisini yasa dışı işlere sürüklediğini, nöbetlerde doktor yerine kendisinin bırakıldığını ifade etmiştir. Ayrıca, bebekleri uygunsuz şartlarda tedavi ederek haksız kazanç sağlandığını itiraf etmiştir.

Afyon deprem bölgesi mi? Afyonkarahisar'da fay hattı var mı? Afyon deprem bölgesi mi? Afyonkarahisar'da fay hattı var mı? Haberi Görüntüle

ÇETENİN İHMAL KURBANI BEBEKLER: KORKUNÇ SONUÇLAR

İddialara göre, çete bebeklerin hastanelerde gereksiz yere yatırılmasını sağlamış, tedavi edilmeyen ve ihmallerle ölüme terk edilen çocuklar bu kirli planın kurbanı olmuştur. Bir başka ifadede, hastaneye getirilen bir bebeğin durumu başlangıçta iyi olmasına rağmen, Fırat Sarı'nın tedavi kararlarıyla bebek kötüleşmiş ve ölümle sonuçlanan ihmallere maruz kalmıştır. Hakan Doğukan Taşçı’nın bu süreçte sorumlu kişi olduğu ve kendisini doktor gibi tanıtarak ailelere müdahalelerde bulunduğu belirtilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

3

1

1

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading