Bedelli askerlik tarihi öne çekilir mi 2024? Bedelli Askerlik erteleniyor mu?

Bedelli askerlik tarihi öne çekilir mi 2024? Bedelli Askerlik erteleniyor mu?

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları, Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylarla paylaşıldı. MSB, 2024 bedelli askerlik celp ve sevk tarihini duyurarak bekleyen adaylara bilgi verdi. Ancak, silahaltına alınacak yükümlüler için bedelli celp ve sevk tarihlerinde değişiklik yapma işlemi yapılabilecek mi, konusu halen araştırılmaktadır. Peki Bedelli askerlik tarihi öne çekilir mi 2024? Bedelli Askerlik erteleniyor mu?

Gündem

21.05.2024, 00:27

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 yılı sınıflandırma sonuçlarını adaylarla paylaştı ve bu kapsamda adayların silahaltına alınacağı celp dönemi ile sevk tarihleri belirlendi. Ancak, bu duyurunun ardından adaylar, bedelli askerlik tarihlerini değiştirme sürecini araştırmaya başladı. Peki Bedelli askerlik tarihi öne çekilir mi 2024? Bedelli Askerlik erteleniyor mu?

Zehra Gün KİMDİR? Zehra Gün neden, nasıl öldü? Zehra Gün KİMDİR? Zehra Gün neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM'ye daimi üye olma gayretindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM'ye daimi üye olma gayretindeyiz Haberi Görüntüle

BEDELLİ ASKERLİK TARİHİ ÖNE ÇEKİLİR Mİ 2024?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bedelli askerlikle ilgili detaylar açıklanmıştı.

- Yükümlüler, talep etmeleri halinde celp ve sevk dönemi değişikliklerini, sadece 2024 yılı içinde olmak kaydıyla ve mevcut temel eğitim planlaması yapılan celp dönemleri için belirlenen kontenjanlar esas alınarak e-Devlet “Askerliğim” uygulaması üzerinden veya ikametine en yakın askerlik şubesi üzerinden sevke tabi tutulacakları tarihten 10 gün öncesine kadar ve en fazla 3 defa yapabilecektir.

- Tercih edilebilen celp ve sevk dönemleri anlık kontenjan durumuna göre değişebildiğinden, yükümlüler tercihlerinde bu hususu göz önünde bulunduracaktır.

- Temel eğitim planlanmayan veya kontenjanı dolu olan celp ve sevk dönemleri için tercih açılmayacaktır. e-Devlet üzerinden yapılan celp ve sevk dönemi değişiklik taleplerinin gerçekleşip gerçekleşmediği “Sınıflandırma Celp ve Sevk İşlemleri” veya “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama” hizmetleri üzerinden takip edilebilecektir. Yükümlüler sevk belgelerini tabi oldukları celp ve sevk döneminden 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading