Yandex Metrica

Bitlis'te fay hattı var mı, nereden geçiyor?

Bitlis'te fay hattı var mı, nereden geçiyor?

Bitlis’te yaşanan 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından fay hattı haritası yeniden gündeme geldi. Peki, Bitlis’te fay hattı nereden geçiyor?

Gündem

25.09.2024, 15:18

Bitlis’in Tatvan ilçesinde saat 14.50 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. AFAD’dan yapılan açıklamada depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği ve sarsıntının çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

MEB 30 bin temizlik personeli başvurusu başladı mı? İŞKUR temizlikçi başvurusu nasıl yapılır? MEB 30 bin temizlik personeli başvurusu başladı mı? İŞKUR temizlikçi... Haberi Görüntüle

BİTLİS’TE FAY HATTI VAR MI?

Bitlis’in doğu kısmında fay hattı bulunuyor. Bitlis'in üzerinde güney batı istikametine doğru Muş’a kadar uzanan Kavakbaşı fayı yer alıyor. Bitlis ve Muş, iki koridorun başları olmak kaydıyla bir sistem oluşturuyor. Ayrıca Muş'un ve Bitlis'in kuzeybatısında ters fayların ürettiği bindirmeler ve lokasyonlar da bulunuyor.

Bitlis Fay Hattı

Bitlis başta olmak üzere Kavakbaşı, Tatvan, Ahlat, Pervari, Gevaş, Bahçesaray, Süphan, Nemrut Krater Gölü, Van Gölü fayları ile Muş'un ve Bitlis'in yarısını kapsayan bölge fay hattı üzerinde yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading