Boğaz'da gövde gösterisi! Preveze Deniz Zaferi'nin 486. yıl dönümünde 16 gemili geçit töreni

İstanbul Boğazı'nda 16 gemi ile gövde gösterisi! Preveze Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, 16 gemi ile İstanbul Boğaz Geçişi töreni düzenlendi.

Gündem

27.09.2024, 13:45

Deniz Kuvvetleri Preveze Deniz Zaferi'nin 486. yıl dönümünde İstanbul Boğazı'nda gövde gösterisi yaptı. 16 gemi ile yapılan geçit töreni tüyleri diken diken etti. 

İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilen deniz töreninde Türkiye'nin ilk amfibi hücum gemisi ile dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu da yer aldı.

Yunus Emre Geçti kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Yunus Emre Geçti kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

13 GEMİ LİMAN LİMAN GEZECEK

Öte yandan Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü etkinlikleri çerçevesinde bugün Deniz Kuvvetleri'ne ait 13 gemi, liman liman gezecek. 

Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri'nin 486. yıl dönümünde gemiler, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında halka açık olacak. Böylece ziyaretçiler, denizciliğin gücünü yakından gözlemleme fırsatı bulacak.

İstanbul'da bomba paniği! Yollar kapatıldı: Bölgeye çok sayıda polis sevk edildi İstanbul'da bomba paniği! Yollar kapatıldı: Bölgeye çok sayıda polis sevk... Haberi Görüntüle

PREVEZE ZAFERİ DÖNÜM NOKTASI OLDU

Türk denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan bu zafer, Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanmasının, Akdeniz'in Türk gölü haline gelmesini sağlayan en önemli zaferidir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading