Boşanma davalarına yeni düzenleme: Süre 3 yıldan bir yıla inecek

Boşanma davalarına yeni düzenleme: Süre 3 yıldan bir yıla inecek

Boşanma davaları için yeni düzenleme geliyor. Bekleme süresini kısaltan teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu'nunda kabul edildi.

Gündem

23.10.2024, 11:51

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu'nun, 9. Yargı Paketi’ne ilişkin görüşmeleri tam gaz devam ediyor. Komisyondaki görüşmeler dün gece geç saatlere kadar sürdü. 

Yenikapı Ordu Günleri 2024 ne zaman? Yenikapı Ordu Tanıtım Günü başladı mı, bitti mi? Yenikapı Ordu Günleri 2024 ne zaman? Yenikapı Ordu Tanıtım Günü... Haberi Görüntüle

SÜRE 3 YILDAN BİR YILA İNECEK

Söz konusu teklifteki ilk 13 madde, komisyonda kabul edildi. Kabul edilen 13 madde arasında boşanma davalarına ilişkin bir değişiklik de yer alıyor. Yapılan değişikliğe göre, boşanma davası reddinin kesinleşmesinden sonra ortak hayatı kuramayan evli çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

İnternetinizi onaralım dolandırıcılığı! Arıza için evinize gelmek istiyorlar, kabul ederseniz hayatınızı karartabilirler (ÖZEL HABER) İnternetinizi onaralım dolandırıcılığı! Arıza için evinize gelmek istiyorlar, kabul ederseniz... Haberi Görüntüle

BOŞANMAYA KARAR VERİLECEK

Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak 1 yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa, evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading