Sitede Ara

Boykot krizi Starbucks'ı vurdu: Satışlarda düşüş devam ediyor...

Boykot krizi Starbucks'ı vurdu: Satışlarda düşüş devam ediyor...

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan Starbucks zor günlerden geçiyor. Dev kahve zincir şirketi bu hafta yayımladığı ön raporda, üçüncü çeyrek satışlarının keskin bir düşüş yaşadığını açıkladı. 

Gündem

25.10.2024, 14:24

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, yeni CEO'su Brian Niccol ile zorlu bir dönemden geçiyor. Şirket, bu hafta yayımladığı ön raporunda, üçüncü çeyrek satışlarının keskin bir düşüş yaşandığını duyurdu. Küresel satışlar yüzde 7 gerileyerek, özellikle ABD ve Çin pazarlarında kayıplar yaşadılar. Bu olumsuz mali tablo, Starbucks'ın yıl sonu hedeflerini askıya almasına neden oldu. Niccol, sürdürülebilirlik için sürdürülebilir bir strateji değişikliğinin olduğunu vurguladı.

Atakan Şahin Erdoğan kimdir? Kahramanca savunurken şehit düştü Atakan Şahin Erdoğan kimdir? Kahramanca savunurken şehit düştü Haberi Görüntüle

HİSSELERDE YÜZDE 5'YE YAKIN DÜŞÜŞ 

Starbucks 29 Eylül'de sona eren çeyrekte, küresel satışlar​ yüzde 7 geriledi. ABD​'de bu düşüş yüzde 6 iken, Çin​'de yüzde 14'e kadar ulaştı. Bu olumsuz tablo karşısında Starbucks​, yıl sonuna kadar olan mali hedeflerini askıya aldı. Bu gelişme, Çarşamba günü hisselerde yüzde 5'e yakın bir kayba yol açtı. Niccol, mali performansın şirkette köklü bir strateji değişikliğinin gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

6 ayrı organize suç örgütü çökertildi: Çok sayıda kişi tutuklandı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi: Çok sayıda kişi tutuklandı Haberi Görüntüle

ESAS SORUN BOYKOT EDİLMESİ 

Göreve başlamasının ardından geçen yaklaşık bir ayda tespit ettiği başlıca sorunlar arasında, aşırı karmaşık menü, mağazalardaki personel yetersizliği ve içecek ile yiyeceklerin fiyatlandırması yer alıyor. Ancak esas sorun, boykot edilmesidir. 

6 ayrı organize suç örgütü çökertildi: Çok sayıda kişi tutuklandı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi: Çok sayıda kişi tutuklandı Haberi Görüntüle

GELİRİ YÜZDE 2 AZALDI 

Starbucks'ın finansal sonuçları, son üç çeyrekte olumsuz etkilenmişti. Kahve zinciri, geçen yıl ekim-aralık döneminde, kısmen Orta Doğu'daki mağazalardaki satışların olumsuz etkilenmesi nedeniyle yıllık satış tahminini aşağıya çekmişti. Şirketin geliri, ocak-mart döneminde yüzde 2 azılırken, küresel satışları yüzde 4 azalışla 2020 sonunda bu yana ilk düşüşünü kaydetmişti.

Enes Kanter babasını çabuk unuttu: Son paylaşımı olay oldu: Fetullah Gülen'in adını bile anmadı! Enes Kanter babasını çabuk unuttu: Son paylaşımı olay oldu: Fetullah... Haberi Görüntüle

SÜREKLİ PAZARLAMA STRATEJİLERİ GELİŞTİRİYORLAR 

Yeni CEO'nun yaptığı en büyük değişikliklerden biri, pazarlama stratejisini yeniden şekillendirmek oldu. Starbucks, son dönemde el yapımı kahve içeceklerinin ses ve görselliğine odaklanan ASMR benzeri reklam kampanyaları başlattı. Ayrıca, sadakat programı üyelerine yönelik pazarlamadan genel müşteri kitlesine yönelik reklamlara geçiş yaptı.

Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı? Hayasızca hareket suçu nedir? Dilan Polat yeniden tutuklanacak mı? Haberi Görüntüle

İNSANLAR BURADA BİR ARAYA GELİYOR 

Niccol, Starbucks’ın her zaman insanların bir araya geldiği bir yer olduğunu vurguladı ve mağazaların, müşterilerin bir topluluk kahvehanesinden beklediği hizmetleri sunmasını sağlamak için yeniden gözden geçirildiğini belirtti.

Niccol’un, Starbucks'ı yeniden "topluluk kahvehanesi" ruhuna döndürmek istediği ve bu yaklaşımın şirketin büyümesinde önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Starbucks, tam mali raporunu 30 Ekim'de açıklayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading