Yandex Metrica

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi!

Boykotun gücü! İsrail destekçisi fast food zinciri Burger King, adını değiştirdi!

Gazze'deki katliamın finansörlerinden olan fast food zinciri Burger King, Türkiye'de sürpriz bir karar aldı. Boykota daha fazla dayanamayan, zarar etmeye başlayan Burger King firması logolarında 'Börgır' ifadesine yer verdi.  

Gündem

10.09.2024, 20:34

Gazze'deki katliamda Siyonist İsrail'in en büyük finansörlerinden olan dünyaca ünlü fast food zinciri Burger King, Türkiye'de adını değiştirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'de boykotlu firmalar listesinde olan Burger King, iddialara göre Türkiye'deki kültüre ve yerel dil kullanımauyum sağlama çabası olaraktan adını 'Börgır' yapmaya hazırlanıyor.

E-5'te hangi saatlerde şerit daraltma var? D-100 Kartal Ankara-Edirne yönü kapalı mı? E-5'te hangi saatlerde şerit daraltma var? D-100 Kartal Ankara-Edirne yönü... Haberi Görüntüle

MENÜLER DE TÜRKÇELEŞTİRİLECEK

'Börgır' ismiyle kaybolan müşterilerini geri kazanmaya çalışan fast food zinciri, yaptıkları bu isim değişikliğini sosyal medya üzerinden resmi olmasa da duyurmuş oldu.

İddialara göre sosyal medyadan attıkları bu adım sadece marka ismiyle sınırlı kalmayacak, aynı zamanda menülerde de Türkçeleştirilmiş isimler yer alacak.

Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

BOYKOT SES GETİRDİ

Burger King Türkiye, ismini "Börgır" olarak güncelledi. 

Burger King, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına destek olduğu gerekçesiyle boykot çağrılarının hedefinde yer alıyordu.

Boykottan dolayı ciddi zararlar açıklayan firmanın bir diğer iddiaya göre sadece Türkiye'de isim değişikliğine gitme sebebinin 'Kar payının düşmesi' olduğu söyleniyor.

'Teğmen yemini' paylaşımına tepki gösterenlere Sema Silkin Ün'den cevap: Ne kastettiğim gayet açık 'Teğmen yemini' paylaşımına tepki gösterenlere Sema Silkin Ün'den cevap: Ne... Haberi Görüntüle

PROTESTOLARIN HEDEFİ OLDULAR

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'teki vicdan sahibi insanlar, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı katliamların destekçisi olan Burger King'in şubeleri önünde boykot başlatmıştı.

Boykot nöbetinde katil İsrail'in destekçisi firmalardan uzak durulması gerektiği anlatılıp, soykırıma destek veren firmaların ise Siyonist İsrail'in suç ortakları oldukları vurgulanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

1

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading