Yandex Metrica

BTK'dan Instagram'a erişim engeli: Haniye suikastına sansür uygulamışlardı

BTK'dan Instagram'a erişim engeli: Haniye suikastına sansür uygulamışlardı

Türkiye'den sosyal enkaza kısıtlama! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye’deki milyonlarca kullanıcının paylaşımını sansürleyerek yayından kaldıran Instagram'a erişim engeli getirdi. Instagram'ın İsrail vahşetine açık destek çıkarak, şehit Hamas lideri İsmail Haniye paylaşımlarına uyguladığı sansür politikası büyük tepki çekmişti.  

Gündem

02.08.2024, 10:18

Son günlerde İnstagram'ın İsrail'de yaşanan katliama açıkça destek çıkması ve şehit Hamas lideri İsmail Haniye paylaşımlarına uyguladığı sansür politikası büyük tepki çekmişti. Gelen son dakika bilgisine göre; sosyal medya platformu İnstagram'a erişim engeli kararı alındı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun site bilgileri sorgu sayfası kısmında ilgili karar görüldü.

30 Ağustos 2024 İzmir ücretsiz konserler | İzmir'de kimin konseri var? 30 Ağustos 2024 İzmir ücretsiz konserler | İzmir'de kimin konseri... Haberi Görüntüle

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) web sitesindeki bilgilere göre, Instagram'a bu sabah erişim engellendi. Kararın ardından Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram'a erişim sağlamaya çalışırken, BTK'nın web sitesinde bu erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor.

KPSS sınavında şeker krizi! Sınava giren adaylar sosyal medyayı ayağa kaldırdı: Neden şeker vermediniz? KPSS sınavında şeker krizi! Sınava giren adaylar sosyal medyayı ayağa... Haberi Görüntüle

FAHRETTİN ALTUN'DAN INSTAGRAM'A TEPKİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayınlamış ve Instagram'ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniyye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerine yer vermişti.

Karşılaşmalar dizisi ne zaman başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Karşılaşmalar dizisi ne zaman başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

HANİYE SUİKASTINA SANSÜR UYGULAMIŞTI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail'in alçakça suikastı sonucu İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda şehit edilmiş milyonlarca insanı yasa boğmuştu. Yaşanan olayla ilgili üzüntülerini sosyal medya hesaplardan paylaşmıştı. Ancak Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, yapılan paylaşımları hiçbir gerekçe göstermeden tek tek kaldırmıştı.

İşgalci İsrail tarafından şehit edilen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail, sosyal medya platformu Instagram'a göre "tehlikeli" görüldüğü için, kendisiyle ilgili yazılan taziye mesajlarını hiçbir gerekçe göstermeden kaldırmaya başlayınca META'ya peş peşe tepki yağmıştı.

Öte yandan Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, nefret söylemiyle ilgili geçtiğimiz günlerde dikkat bir güncelleme yaptığını duyurmuştu. Şirket paylaşımlarda 'Siyonizm' kelimesinin kullanımını tamamen yasakladı. Aylardır gece-gündüz demeden katliam yapan İsrail yanlısı gruplar tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Kayıp Narin Güran'dan bir iz var mı? Anne ve amca gözaltına alındı Kayıp Narin Güran'dan bir iz var mı? Anne ve amca... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İ DESTEKLEYEN İÇERİKLER SANSÜRLENDİ 

Meta, Ortadoğu ile ilgili içerik moderasyon uygulamaları konusunda incelemelerle karşı karşıya kalmıştı. Eleştirmenler ve bazı gruplar, şirketi, platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçlanmıştı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading