Yandex Metrica

Bu belgesel çok ses getirecek: Fanatik Yahudilerin vahşetini anlatan TRT'nin 'Kutsal İşgal' belgeselinin galası yapıldı

Bu belgesel çok ses getirecek: Fanatik Yahudilerin vahşetini anlatan TRT'nin 'Kutsal İşgal' belgeselinin galası yapıldı

Fanatik Yahudilerin Batı Şeria'da Filistinlilere karşı gerçekleştidiğivahşeti anlatan "Kutsal İşgal" belgeselinin galası yapıldı. Atlas Sineması'nda yapılan galaya TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın yanı sıra çeşitli ülkelerden gazeteci, aktivist ve akademisyenler katıldı.

Gündem

25.08.2024, 00:45

TRT Word'un Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği vahşeti anlatan "Kutsal İşgal" belgeselinin galası TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın yanı sıra çeşitli ülkelerden gazeteci, aktivist ve akademisyenlerin katılımıyla Atlas Sineması'nda yapıldı.

Gala gecesinde konuşan TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, TRT ailesinin zulme direnen Filistin halkıyla güçlü bir dayanışma gösterdiğini söyledi. İsrail tarafından işgal edilen Filistin topraklarının Müslümanların himayesi altında asırlarca barış yurdu olarak anıldığını hatırlatan Sobacı, önce siyonizm hareketinin türediğini daha sonra ise Birinci Dünya Savaşı'nın gölgesi altında yayınlanan Balfour Deklarasyonu'yla bölgenin istikrarsızlığa sürüklendiğini ifade etti. Sobacı, 1948 yılında ise bir oldubittiyle bir devletin kurulduğunu ve Nekbe gibi acı bir tecrübenin yaşandığını belirtti. Bununla beraber Filistinliler için acı günlerin başladığını aktaran Sobacı, 600'den fazla köyün boşaltıldığını hatırlattı.

İlk ders Filistin! Türkiye'de eğitim yılı Gazze vurgusu ile başladı: Çanakkale'den Gazze'ye vatan savunması İlk ders Filistin! Türkiye'de eğitim yılı Gazze vurgusu ile başladı:... Haberi Görüntüle

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR ŞİARI DAHA İYİ İDRAK EDİLİYOR"

Konuşmasına devam eden Sobacı, Gazze'de 7 Ekim'den beri 17 bine yakını çocuk, 11 bine yakını kadın olmak üzere 40 bini aşkın masum insanın hayatını kaybettiğini belirterek Gazze'de yeni bir soykırım yaşandığını dile getirdi. Sobacı sözlerini şöyle sürdürdü: "Söylemde ve eylemde, gücünü derman olarak kullanan ülkemiz, bir yandan Gazze'deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırıyor, tedaviye muhtaç hastaları ülkemizdeki hastanelere naklediyor diğer yandan akan kanın bir an evvel durması için diplomatik kanalları zorlamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan bulunduğu tüm platformlarda adaleti haykırıyor, zulmün son bulması, barışın tesis edilmesi için mücadele veriyor ve duruşuyla insanlığın onurunu koruyor. Bu dönem, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın uzun yıllardır dile getirdiği 'Dünya beşten büyüktür' şiarının 8 milyar insanın geleceği açısından ne kadar önemli olduğunun herkes tarafından çok daha iyi idrak edildiği bir dönemdir."

TRT'nin Gazze'nin feryadını duyurmayı misyon edindiğini belirten Sobacı,  "7 Ekim'den bu yana Gazze'de 170 basın mensubunu katleden İsrail'in, hiçbir ahlaki ve insani sınır tanımayan taciz, saldırı ve tüm engellemelerine rağmen sahadaki arkadaşlarımız bir an bile tereddüt etmeden, canlarını ortaya koyarak görevlerini yapmaya devam ediyorlar. Ben bu vesileyle, Gazze’deki soykırımın kayıt altına alınmasında ve dünyaya duyurulmasında görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda sonsuz şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Sokak röportajı sonrasında tutuklanmıştı! Dilruba Kayserilioğlu hakkında karar verildi! Sokak röportajı sonrasında tutuklanmıştı! Dilruba Kayserilioğlu hakkında karar verildi! Haberi Görüntüle

"TÜM DÜNYADA YANKI UYANDIRACAK"

"Kutsal İşgal" belgeselinin tüm dünyada yankı uyandıracağına inandığını ifade eden Sobacı, "Kutsal İşgal adlı bu yapımımız, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin belki de en gözlerden uzak ama sinsi yöntemlerinden birini tüm dünyaya ifşa edecek. Bu yöntem, işgal edilen topraklarda yasa dışı yollarla ileri karakol işlevi gören Yahudi yerleşimlerinin oluşturulmasıdır. İsrail tarafından Kudüs ve Batı Şeria’da Müslümanlardan gasbedilen topraklara inşa edilen bu yerleşim yerleri, egemen bir Filistin devletinin kurulmasına engel olmak niyetiyle oluşturuluyor elbette. Buralara yerleştirilen işgalci topluluklar, radikal dinci bir terör örgütü mesabesindedir. Bunlar sürekli silahlı gezen, tarlalarda çalışan Filistinlilere saldıran, tamamen keyfi şekilde etrafa ateş açan, Filistinlilerin evlerine, bahçelerine giden su borularını tahrip eden teröristlerdir. TRT ekibimiz, bu son derece tehlikeli ve karanlık topluluklardan birinin içine sızmayı ve daha önce hiçbir yerde olmayan görüntü ve bilgileri elde etmeyi başardı. Biz TRT olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya, Filistin direnişinin sesini duyurmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Michel Barnier kimdir? Fransa'nın yeni başbakanı kim? Michel Barnier kimdir? Fransa'nın yeni başbakanı kim? Haberi Görüntüle

"KUTSAL İŞGAL" BELGESELİ

Belgeselin çekimleri, TRT World Araştırma Ekibi'nin Batı Şeria'daki radikal İsrailli grupların arasına sımasıyla gerçekleştirildi. Belgesel, Filistin'in işgalini gözler önüne sererken belgeselde İsrail medyasının bile zaman zaman "İsrail'in DEAŞ'ı diye tanımladığı "Hilltop Youth" adlı radikal grubun yetiştirildiği karakolların içinden yapılan çekimler de yer aldı. srailli aktivistler, eski İsrail askerleri, radikal yerleşimci liderler ve İsrail parlamento üyeleriyle yapılan röportajların yanı sıra İsrail'in Filistinlileri yerinden etme stratejilerini ve toprakların sistematik olarak çalınmasını işleyen belgeselde, yasa dışı yerleşimlerin nasıl kurulduğu ve Filistinlilerin evlerinin nasıl yıkıldığı ortaya konuldu. Belgeseldeki röportajlar arasında yerleşimcilerin lideri Daniella Weiss, eski Hilltop Youth üyesi Milletvekili Zvi Sukkot, eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, aktivist hukukçu Michael Sfard, Peace-Now hareketi lideri Haget Ofran, İsrail ordusunda keskin nişancı olarak görev almış eski asker Nadav Weiman yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading