Bu logo tam 480 milyon lira! CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi israfta çığır açtı

Bu logo tam 480 milyon lira! CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi israfta çığır açtı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logosunu 480 milyon liraya yeniledi. Yeni logo için harcanan tutar başta Balıkesirliler olmak üzere birçok kesim tarafından eleştiri konusu oldu. Eleştiren isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Oktay Saral'dı. Saral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni logo için 480 milyon TL harcamak hangi akla mantığa sığar!? Belediyeleri nimet olarak gören bir zihniyetin ürünü bu!" ifadelerini kullandı.

Gündem

11.10.2024, 02:19

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinde kaynakların yanlış kullanımı ve gereksiz kullanımı, israf, adam kayırma, nepotizm gibi konular daima hizmetten önce konuşuluyor. Borç kuyusuna düşmüş ve bir daha borçlanamaz hale gelmiş belediyeler, şehirde durmayan başkanlar, çöpünü toplamaktan imtina eden yönetimler... Tüm bunlar CHP'li belediyelerin alameti farikası.

CHP'li belediyelerdeki israf kervanına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Son olaral 2014'te yenilenen logo,  10 sene sonra yeniden değiştirilmek istendi. Bir önceki logoyla çok az fark olan yeni logo için ödenen tutar ise hem dudakları uçuklattı hem de vicdanları kanattı.  Belediyenin basit bir logo değişimi için harcadığı tutar tam 480 milyon lira. 

Zonguldak, Bartın, Kastamonu 2 Ekim okullar tatil mi? Çarşamba hangi illerde okullara yağmur tatili var? Zonguldak, Bartın, Kastamonu 2 Ekim okullar tatil mi? Çarşamba hangi... Haberi Görüntüle

BALIKESİRLİLER TEPKİLİ

Harcanan bu tutara tepki ise büyük oldu. Balıkesirli vatandaşlar, harcanan bu tutarın kentin sorunlarına kanalize edilebileceğini belirtip Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'a serzenişte bulundu. Sosyal medya kullanıcıları ise öfkeli paylaşımlarıyla dikkat çekti. Birçok kullanıcı halkın parasının gereksiz işlerle çarçur edildiğine yönelik paylaşımlarda bulundu.

Ancak en dikkat çekici tepki Balıkesirli bir gençten geldi. Çarşıda karşı karşıya geldiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'a yenilenen logoya harcanan fahiş tutar için sitem eden gencin soruları karşılıksız kaldı.

Semih Çelik’in annesi ilk kez konuştu: 'İntihara meyilliydi keşke sadece kendi gitseydi' Semih Çelik’in annesi ilk kez konuştu: 'İntihara meyilliydi keşke sadece... Haberi Görüntüle

GENCE CEVAP VEREMEDİ

İşte genç ile Ahmet Akın arasındaki o diyalog:

Genç: Başkanım Selamün Aleyküm.

Ahmet Akın: Aleyküm Selam. Ne yapıyorsun baba?

Genç: İyi Allah'a şükür. Size bir sorum olacak.

Ahmet Akın: Sor yavrum.

Genç: Ama çok dürüst olmanızı istiyorum

Ahmet Akın: Tamam abi Allah razı olsun.

Genç: Balıkesir'in bu kadar sorunu varken tek sorun logo muydu? O kadar şey varken...

Ahmet Akın: Doğru.

Genç: O kadar parayı çarçur edip logoya o kadar para vermeniz...

Ahmet Akın: Doğru haklısın şöyle söyleyeyim; O kadar bir para harcamadık. Mesela bir yer bozuldu. Onun devamı geldiği zaman değiştiriyoruz.

Genç: Peki TTM'deki şeyler de mi öyle?

Ahmet Akın: Onları yeni yaptık ama yeni yaptığımız yer.

Genç: Benim her gün bindiğim duraktaki de mi öyle? Hiç bir sorun yoktu. gözle de görülüyordu. Onda da mı sorun vardı?

Ahmet Akın: Ya değişim iyidir ya, değişim iyidir sen merak etme koçum. Haklısın ama gönlün rahat olsun. Dürüstçe söylüyorum gönlün rahat olsun.

Güç Yüzükleri 3. sezon ne zaman? Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri bitti mi 9. bölüm çıkacak mı? Güç Yüzükleri 3. sezon ne zaman? Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri... Haberi Görüntüle

OKTAY SARAL'DAN TEPKİ: "BELEDİYELERİ NİMET OLARAK GÖREN BİR ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ"

Balıkesir'deki büyük israfa tepki gösterenlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Oktay Saral oldu. Saral, sosyal medya hesabından Balıkesirli genç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın diyaloğunu içeren videolu paylaşımı alıntıladı ve şu ifadeleri kullandı: "Bomboş bir cevap. CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yaptığı israfın hiçbir açıklaması yok çünkü. Yeni logo için 480 milyon TL harcamak hangi akla mantığa sığar!? Belediyeleri nimet olarak gören bir zihniyetin ürünü bu!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading