Yandex Metrica

Burger King isim mi değiştirdi? Burger King "Börgır" mı oldu?

Burger King isim mi değiştirdi? Burger King "Börgır" mı oldu?

İsrail'in Gazze'de başlattığı soykırım nedeniyle boykot edilen markaların başında gelen Burger King'den flaş bir hamle geldi. Burger King Türkiye logosunu "Börgır" olarak değiştirmeye karar verdi. Burger King'in sosyal medya sayfalarında yeni logo güncellendi. Börgır ismi kısa sürede sosyal medyada gündem olurken Burger King isim mi değiştirdi? Burger King "Börgır" mı oldu? soruları sorulmaya başlandı. Burger King Türkiye'den konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Gündem

10.09.2024, 16:28

Dünyaca ünlü fast food şirketi Burger King markası İsrail'in Gazze'ye başlattığı soykırım saldırıları sonrası çok kez protesto edilmişti. Boykot edilen markalar arasında yer alan Burger King'den gelen son hamle kafaları karıştırdı. Dünyada ve ülkemizde çok sayıda şubesi olan Burger King sosyal medya hesaplarında "Börgır" logosunu duyurdu. Bu gelişmenin ardından Burger King isim mi değiştirdi? Burger King "Börgır" mı oldu? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.

e-Devlet'te yeni hizmet: e-Devlet'te yeni hizmet: "Kolay Adres Sorgulama" başladı Haberi Görüntüle

BURGER KİNG İSİM Mİ DEĞİŞTİRDİ?

Burger King'in Türkiye'deki logosu güncellendi. Yeni logo Börgır olarak sosyal medyada yer aldı. 'Börgır' ismi büyük şaşkınlık oluştururken henüz yetkililerden konuya dair bir açıklama gelmedi. Yeni tasarlanan logoda eski logodaki gibi iki hamburger ekmeğinin arasında Börgır ifadesi yer alıyor. 

'Burger King'in Türkçe anlamı "Hamburger Kralı"ydı. Markanın bu hamlesi kafaları oldukça karıştırdı. 

börgır.JPG

2024 Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? 14 Eylül Cumartesi mevlid kandili mi? 2024 Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? 14 Eylül Cumartesi... Haberi Görüntüle

BURGER KİNG'İN YENİ İSMİ BÖRGIR MI OLDU?

Markanın attığı bu adımın gerçekten isim ve logo değişikliği mi yoksa yeni bir reklam kampanyası mı olduğu konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Logodaki Börgır değişiminin reklam çalışması olabileceği düşünülüyor. Ayrıca bu isim değişikliği ile markanın Türkiye'deki kültüre ve yerel dil kullanımına uyum sağlama çabası olarak da yorumlanabilir. Konu hakkında Burger King'den açıklama bekleniyor. 

burgerking börgır mı oldu.jpg

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading