Büyük kayıplar verdiklerini itiraf ettiler! Milli Savunma Bakanı net konuştu: Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor!

Büyük kayıplar verdiklerini itiraf ettiler! Milli Savunma Bakanı net konuştu: Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde PKK'ya karşı başlattığı sınır ötesi harekât olan Pençe Kilit Operasyonları başarılı bir şekilde yürütülmeye devam ederken Milli Savunma Bakanı Pençe-Kilit'te son duruma ilişkin bilgi verdi. Bakan Güler,  örgüt mensuplarının kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde büyük kayıplar yaşadıklarını itiraf ettiklerini belirtti. 

Gündem

16.10.2024, 16:02

Bakan Güler, Brüksel'de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Suriye ile Kandil'in bağı kesilecek. Tüm alanı kontrol altına alacağız" diyerek, Irak'ın kuzeyinde sürdürülen "Pençe- Kilit" harekâtının tamamlanacağını ifade etti. 

İstanbul 7 Ekim okullar tatil mi? 7 Ekim'de okullara tatil var mı? İstanbul 7 Ekim okullar tatil mi? 7 Ekim'de okullara tatil... Haberi Görüntüle

"KARA PROPAGANDAYLA ACZİYETLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Örgüt elebaşları sadece kara propaganda ve dezenformasyon ile düştükleri acziyeti örtmeye çalıştıklarını ifade eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bu yüzden tek çareleri, Türk adaletine bir an önce teslim olmaktır diyerek teröristlere teslim olmaları için çağrıda bulundu. 

İstanbul Fatih'te vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'e son veda: Yakınları sinir krizi geçirdi İstanbul Fatih'te vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'e son... Haberi Görüntüle

"30 YILDIR GİRİLEMEYEN BÖLGELERE GİRDİK"

Bakan Güler, hedefin terör belasını milletin gündeminden tamamen çıkarmak olduğunu belirterek "Bu bağlamda Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. PKK'nın 30 yıldır girilemeyen bölgelerine girdik, bir de üstüne kilidi kapatıyoruz. Artık kilidin kapatılmasına çok yakın olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi. 

Sahtekarlara af yok: Bakanlık hileli gıdalar listesini yayınlandı Sahtekarlara af yok: Bakanlık hileli gıdalar listesini yayınlandı Haberi Görüntüle

"HEDEF TERÖRÜ KAYNAĞINDAN YOK ETMEK"

Milli Savunma Bakanı Güler, terörle mücadelede gelinen nokta ve özellikle Pençe-Kilit operasyonunda son durumun ne olduğuna ilişkin soru üzerine, son yıllarda belirlenen konsept değişikliğiyle "terörü kaynağında yok etme" anlayışını uygulamaya koyduklarını hatırlattı.

İstanbul ile Bulgaristan feribot seferleri başlıyor: Detaylar ve ücretler açıklandı! Kaç TL? İstanbul ile Bulgaristan arası feribotla kaç saat sürüyor? İstanbul ile Bulgaristan feribot seferleri başlıyor: Detaylar ve ücretler açıklandı!... Haberi Görüntüle

"ÖRGÜTÜN HAREKET KABİLİYETİ BİTME NOKTASINA GELDİ"

Geçmişte yürütülen "sınırlı hedefli ve süreli" askeri harekatların yerine, "sürekli ve kapsamlı" operasyonlarla terör örgütüne ağır darbeler vurduklarını ve örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdiklerini ifade eden Güler, sahanın gerektirdiği, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempo ile kesintisiz şekilde operasyonları sürdürdüklerini ifade etti. 

Kapalı oturum yapılacak mı? Numan Kurtulmuş'tan CHP'nin talebine yanıt Kapalı oturum yapılacak mı? Numan Kurtulmuş'tan CHP'nin talebine yanıt Haberi Görüntüle

"MEHMETÇİK AYAK BASILMADIK YER BIRAKMADI"

Güler, şu ana kadar büyük bir başarıyla sahada tesis edilen kontrolün daha da genişletilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için Mehmetçiğin gözünün değmediği, ayağının basmadığı yer bırakmadığını, alandaki hakimiyeti daha da geliştirdiğini aktardı.

18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu! Rojin'in ölümünün ardından abisi ilk kez o detayı anlattı! 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu! Rojin'in ölümünün ardından abisi... Haberi Görüntüle

"TERÖRİSTLER KAYIPLARINI İTİRAF EDİYORLAR"

Örgüt mensuplarının kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde de büyük kayıplar yaşadıklarını itiraf ettiklerini belirten Güler, "Örgüt elebaşları sadece kara propaganda ve dezenformasyon ile düştükleri acziyeti örtmeye çalışmaktadır. Bu yüzden tek çareleri, Türk adaletine bir an önce teslim olmaktır. Hedefimiz, terör belasını asil milletimizin gündeminden tamamen çıkarmaktır. Bu bağlamda Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. PKK'nın 30 yıldır girilemeyen bölgelerine girdik, bir de üstüne kilidi kapatıyoruz. Artık kilidin kapatılmasına çok yakın olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading