Yandex Metrica

BYD fabrikası nerede hangi ilde kurulacak? BYD Türkiye'de fabrika mı kuracak?

BYD fabrikası nerede hangi ilde kurulacak? BYD Türkiye'de fabrika mı kuracak?

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobil markası olan Çinli BYD ülkemizde büyük bir yatırım yapmaya karar verdi. Geçtiğimiz aylarda Çinli otomobillere ek vergi getirilmesine karar verilmişti. Resmi Gazete'de yer alan karara göre menşeli otomobil ithalatındaki ek vergiye istisna geldi. Buna göre, Türkiye'de yatırım yapan markalar söz konusu vergiden muaf tutulacak. BYD bu hamlenin ardından Türkiye'de 1 milyar dolarlık dev bir yatırım yapacağını açıkladı. BYD Türkiye'de fabrika kuracak. Peki BYD fabrikası nerede hangi ilde kurulacak? BYD Türkiye'de fabrika mı kuracak?

Gündem

05.07.2024, 16:50

Çin menşeili otomobiller ülkemizde son zamanlarda en çok satan otomobil markaları arasında yer almıştı. Hızla artan satış rakamlarının ardından Çin otomobillerine 7 Temmuz'dan itibaren ilave yüzde 40'lık vergi getirilmesine karar verildi. Bu vergiye ilişkin yeni bir karar duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Çin menşeli otomobil ithalatındaki ek vergiye istisna geldi. Buna göre, Türkiye'de yatırım yapanlar, söz konusu vergiden muaf tutulacak. Bu kararın açıklanmasından sonra Çinli otomobil devi BYD Türkiye'de büyük bir yatırım yapma kararı aldı. 

Öğretmen maaş zam farkı ne zaman yatacak 2024? Öğretmen 14-15 günlük maaş farkı ne kadar? Öğretmen maaş zam farkı ne zaman yatacak 2024? Öğretmen 14-15... Haberi Görüntüle

BYD TÜRKİYE'DE FABRİKA MI KURACAK?

Çinli otomotiv devi BYD ülkemizde 1 milyar dolarlık bir yatırım yapma kararı aldı. Türkiye’nin BYD ile yapılacak anlaşmanın detaylarının pazartesi günü açıklanacağı öne sürüldü. Anlaşma kapsamında BYD'nin bir fabrika kuracağı ve burada otomobil üretimi yapacağı belirtildi.

Yoğun diplomasi trafiği! Astana'da üçlü zirve:  Erdoğan iki liderle görüştü! Yoğun diplomasi trafiği! Astana'da üçlü zirve: Erdoğan iki liderle görüştü! Haberi Görüntüle

BYD NEREDE, HANGİ İLDE FABRİKA KURACAK?

Dünyanın en çok satan elektrkli otomobil markası BYD ülkemizde yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. BYD'nin fabrikasının Manisa'da olması bekleniyor. 

Anlaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da düzenlenecek törenle pazartesi günü açıklayacak.

Son dakika... Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bütün sınır kapılarını kapattı Son dakika... Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bütün sınır kapılarını kapattı Haberi Görüntüle

AVRUPA'YA DAHA KOLAY ERİŞİM

Türkiye'de kurulacak fabrika ile BYD'nin Avrupa'ya daha kolay erişim sağlaması bekleniyor. Bu hafta AB, Çin menşeli elektrikli araçların ithalatına uyguladığı gümrük vergisini yüzde 48'e kadar yükseltti.

Kaçak göçe yeni tedbir! Suriyelilere evde yoklama yapılacak: Adresinde bulunamayanlara bakın ne olacak Kaçak göçe yeni tedbir! Suriyelilere evde yoklama yapılacak: Adresinde bulunamayanlara... Haberi Görüntüle

MACARİSTAN'DAN SONRA TÜRKİYE

BYD Avrupa’da Macaristan'a fabrika kuracağını açıklamıştı. BYD Macaristan'dan sonra Türkiye'de fabrika kurmaya karar verdi. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading