Yandex Metrica

Cadılar Bayramı nasıl ortaya çıktı, anlamı ne? 2024 Halloween neden kutlanır?

Cadılar Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda 31 Ekim tarihinde kutlanacak. Fakat pek çok insan Cadılar Bayramı'nın neden kutlandığı ve nasıl ortaya çıktığını merak ediyor. Kökeni antik Kelt festivali Samhain'e dayanan Cadılar Bayramı geleneği genellikle Ekim ayının sonunda kutlanır. Peki Cadılar Bayramı nasıl ortaya çıktı? İşte detaylar...  

Gündem

20.09.2024, 12:38

Halloween olarak adlandırılan Cadılar Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda Ekim ayında kutlanacak. Kökeni çok eskilere dayanan bu gelenek antik Kelt festivali Samhain'de ortaya çıkmıştır. 

Her yıl 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı, çocukların genellikle korkuç kostümler giyerek kapı kapı dolaşıp şeker ve harçlık toplamasıyla bilinmektedir.

Cadılar Bayramı için yapılan etkinlikler arasında maskeli balolar, balkabağından fener yapma, korku filmi gösterimleri ve perili evlere yapılan geziler bulunuyor.

Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Haberi Görüntüle

CADILAR BAYRAMI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kelt festivali Samhain, 31 Ekim'de kutlanır ve Keltler için yazın sonunu ve kışın başlagıcını simgelemektedir. Bu tarihte, ruhların dünyasıyla insanların dünyası arasında bir geçiş olduğunu inanılır.

Hristiyanlık döneminde, Katolik Kilisesi bu gelenekleri etkilemiş ve 1 Kasım'ı Azizler Günü olarak kutlamaya başlamıştır. Bu nedenle 31 Ekim, Azizler Günü Arifesi olarak adlandırılmaya başladı. Zamanla bu isim "Halloween" (Cadılar Bayramı) olarak değişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Modern Cadılar Bayramı, 19. yüzyılda göçmenler aracılığıyla popüler hale gelmiş ve günümüzdeki eğlenceli ve ticari boyutuna ulaşmıştır. Bugün, Cadılar Bayramı, kostümler, şeker toplama ve çeşitli eğlencelerle kutlanan bir kültürel etkinlik haline gelmiştir.

2024 DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

CADILAR BAYRAMI NEDEN KUTLANIYOR?

Kelt geleneğinde ruhların dünyasıyla insanların dünyası arasındaki sınırların beliriszleştiğine inanılan bir dönem olarak simgelenmektedir. Bu dönemde, Keltler ölülerin ruhlarının geri döndüğüne ve kötü ruhların insanları rahatsız edebileceğine inanıyor. Samhain festivali, bu ruhtarı onurlandırmak ve kötü ruhlardan korumak amacıyla kutlanmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading