Yandex Metrica

Çalışanlara büyük müjde! Tatiller uzuyor esnek mesai gündeme geliyor! Yeni çalışma modellerinde neler değişecek?

Çalışanlara büyük müjde! Tatiller uzuyor esnek mesai gündeme geliyor! Yeni çalışma modellerinde neler değişecek?

Resmi Gazetede yayımlanan Yeni Orta Vadeli Program yeni çalışma öpdellerini gündeme getirdi. Yapılacak yasal düzenlemeler ile çalışanların iş ve özel hayat dengesi kurulacak. Peki, Neler değişecek? İşte detaylar...

Gündem

07.09.2024, 13:40

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili 6 bakan tarafından kamuoyu ile paylaşılan Orta Vadeli Program'da  çalışma modellerindeki değişiklikler yer aldı.

Pandemi dönemiyle hayatımıza giren  uzaktan çalışma, esnek çalışma gibi kavramlar yasal düzenlemelerle uygulamaya geçecek. Bu kanunda özellikle çalışanların verimliliği artırılacak, iş ve yaşan dengelerini sağlayacak biçimde düzenlemeler yapılacak.

Cenk Hoca kimdir? Taner Tolga Tarlacı hapse mi girdi? Cenk Hoca kimdir? Taner Tolga Tarlacı hapse mi girdi? Haberi Görüntüle

YENİ SİSTEMLE NELER DEĞİŞECEK?

Geçiçci süreli, uzaktan ve ksmi çalışma şekilleri gibi yeni nesil çalışma modelleri doğrultusunda, işgücü piyasasının ihtiyaçları, kadın erkek fırsat eşitliği ve iş-özel yaşam dengesini gözeten düzenlemeler yapılacak. Bu doğrultuda hem kamuda hem özel sektörde daha kısa süreli ya da esnek saatlerde çalışma imkanları getirilecek.

Yeşil ve dijital dönüşümün işgücü piyasalarına yansımaları analiz edilerek, uyum ve adil geçiş sürecine yönelik programlar hayata geçirilecektir.

Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme! Soruşturmanın seyrini değiştiren araba ilk kez görüntülendi! Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme! Soruşturmanın seyrini değiştiren araba ilk... Haberi Görüntüle

HER YAŞA MESLEK GRUBU

Orta Vadeli Program yeni çalışma şekillerini hayata geçirmeyi planlarken bireylerin her yaşta aktif kalabilecekleri tedbirleri de içeriyor. Bu doğrultuda yaşı ne olursa olsun çalışmak isteyenlere uygun alanlar açılmış olacak.

Programda sözü edilen yenilik şöyle ifade ediliyor: 

''Bireylerin istihdamda kalmalarının temin edilmesi için aktif yaşlanma yaklaşımını içerecek şekilde hayat boyu öğrenmeye katılım artırılacaktır. Hayat boyu öğrenmenin ekonomiye katkısının artırılmasına yönelik müfredat analizi ve mevzuat güncellemesi yapılacaktır."

Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok teklifi Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok... Haberi Görüntüle

NE ZAMAN HAYATA GEÇİCEK?

2025'in ilk çeyreğinde İş Kanunu'nda yapılacak değişiklikler sosyal taraflar ile diyalog halinde hayata geçirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading