Yandex Metrica

Can Kıraç kimdir? Can Kıraç kaç yaşındaydı?

Can Kıraç kimdir? Can Kıraç kaç yaşındaydı?

Türkiye'nin iş dünyasına damga vuran isimlerden biri olan Can Kıraç 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Can Kıraç aynı zamanda Türkiye'nin ilk ziraat mühendisi ailesinin çocuğundur. Koç Holding'in kuruluşunda ve büyümesinde önemli roller üstlenmiştir. 

Gündem

26.06.2024, 11:17

İş insanı İnan Kıraç'ın abisi Can Kıraç 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Can Kıraç 2019 yılında eşini kaybetmişti. Can Kıraç Türkiye'de önemli iş sektörlerinde faaliyet göstermiş ve Koç Holding'in kuruluş ve büyüme sürecinde yer almıştır. Peki Can Kıraç kimdir? 

Türkiye'ye iade edilecekler mi? Bugün hesap zamanı: Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıkıyor! Türkiye'ye iade edilecekler mi? Bugün hesap zamanı: Eylem Tok ve... Haberi Görüntüle

CAN KIRAÇ KİMDİR?

Can Kıraç 22 Mayıs 1927'de Etimesgut, Ankara'da dünyaya geldi. Can Kıraç Türkiye'nin ilk ziraat mühendislerinden Ali Numan Kıraç ile Semiha Kıraç'ın çocuğu olarak Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Atatürk Orman Çiftliği'nde doğdu. 

Adını Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. 

Eskişehir'de çocukluğu geçen Can Kıraç lise öğretimini, kardeşi İnan Kıraç ile birlikte, İstanbul Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 

1946 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra  1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı.

İş hayatına 29 Ağustos 1950 tarihinde Ankara'da, Vehbi Koç'un kurduğu Koç Ticaret ile atıldı.

Koç Ticaret'te aktif görev aldı ve Koç Holding'in kuruluş aşamasında yer aldı.

Koç Holding'de Otomotiv Grubu'nda çalışmaya başladı.

1982 yılında Otomotiv Grubu'nun başına getirilmiştir. 1984 yılında holdingin idari komitesine de getirilmiş, 1987'de bu komitenin başkanı olarak görev yapmaya başlamıştır.

Vehbi Koç Vakfı inisiyatifiyle kurulan Koç Üniversitesi'nin kuruluşunda yer almıştır. 

1991 yılında Koç'taki 41 yılını doldurarak emekli oldu.

Kıraç Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Can Kıraç İngilizce ve Fransızca'yı iyi şekilde biliyordu. 

Can Kıraç, İzmir'de tanıştığı İnci Atav Kıraç ile 1954 yılında evlendi. Bu evlilikten Aslı ile Ali Numan adında iki çocuğu olmuştur. Eşini, 11 Ağustos 2019 tarihinde kaybetmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading