Yandex Metrica

Sitede Ara

Cansız bedeni bulunan Narin'e son veda: Yürek burkan gelinlik detayı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin, köyünde toprağa verildi. Minik Narin'in tabutunda ise bir detay dikkatlerden kaçmadı. Narin'in ölmeden önce gelinlik giymeyi çok istiyordu. 8 yaşındaki Narin'in tabutuna gelinlik örtüldü. Camii önünde cenazeyi bekleyen yakınları ise Narin'in düğünde giyeceği gelinliği elinde tuttu. Öte yandan Gözaltında bulunan anne ve babanın, Narin'in cenaze törenine katılmasına izin verilmedi.

Gündem

09.09.2024, 16:56

Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinde ortadan kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan acı haber dün geldi. 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni köyün yakınındaki dere yatağında çuval içinde bulundu.

Adalet Bakan Yılmaz Tunç, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'in annesi, babası ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca soruşlturma kapsamında 4 savcı görevlendirildi.

Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil, incelenmek üzere jandarma tarafından tekrar götürüldü.

Yusuf Dikeç Olimpiyatlarda kaç para kazandı? Yusuf Dikeç'e kaç para ödül verildi? Yusuf Dikeç Olimpiyatlarda kaç para kazandı? Yusuf Dikeç'e kaç para... Haberi Görüntüle

KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ

Otopsi işleminin tamamlandığını belirten Bakan Tunç, alınan örneklerin incelendikten sonra kesin ölüm nedenine ilişkin rapor düzenleneceğini söyledi. Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil de incelenmek üzere yeniden Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesinin bugün Tavşantepe Mahallesi'nde defnedildi. Narin'in naaşında alınan doku örnekleri incelenecek.

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM zirvesine videolu mesaj: Güvenlik için barışa ihtiyacımız var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM zirvesine videolu mesaj: Güvenlik için barışa ihtiyacımız... Haberi Görüntüle

CENAZE NAMAZI KOMLU KÖYDE KILINDI

Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran için Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Batı Karakoç mahalle camiinde cenaze töreni komşu köyde düzenlendi. Törende konuşan imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Narin'imiz cennettedir. Masum yavrumuzdur. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır." ifadelerini kullandı.

15 Eylül'de İstanbul'da kapalı yollar listesi | Fatih, Eyüpsultan, Beşiktaş Beyoğlu'nda yollar saat kaçta açılacak? 15 Eylül'de İstanbul'da kapalı yollar listesi | Fatih, Eyüpsultan, Beşiktaş... Haberi Görüntüle

TABUTUNA DUVAK SARILDI

Minik Narin'in tabutunda ise bir detay dikkatlerden kaçmadı. Narin'in ölmeden önce gelinlik giymeyi çok istiyordu. Narin'in tabutuna duvak sarıldı. Camii önünde cenazeyi bekleyen yakınları ise Narin'in düğünde giyeceği gelinliği elinde tuttu. Öte yandan Gözaltında bulunan anne ve babanın, Narin'in cenaze törenine katılmasına izin verilmedi.

Bursa'da 9 Eylül'de (bugün) otobüsler bedava mı? Bursa'da otobüs, tramvay ücretsiz mi? Bursa'da 9 Eylül'de (bugün) otobüsler bedava mı? Bursa'da otobüs, tramvay... Haberi Görüntüle

İL MÜFTÜSÜ: ALLAH'A NASIL HESAP VERECEĞİZ?

İl Müftüsü Celal Büyük, burada yaptığı konuşmada, "Cennete uçan Narin'imizi son yolculuğuna uğurlamak için buradayız." dedi.

Sözün bittiği yerde olduklarını dile getiren Büyük, masum bir evladın katledildiğini belirtirken "İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir ve yeniden hatırlarız. Kur'an ve sünnetin bize öğrettiği çerçevede ahlaklı bir toplum, nesil olma yolunda ilerleriz. Narin'imiz cennettedir, masumdur. Emin olun cennette. Elbetteki bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Dünyaya ait olan şey budur. Ama benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımızı, insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin yavrumuza." ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin canlı yayında açıkladı: Narin'in okuluyla ilgili flaş karar Bakan Tekin canlı yayında açıkladı: Narin'in okuluyla ilgili flaş karar Haberi Görüntüle

DERENİN İÇİNDE BULUNDU

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün yaprığı açıklamada kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır."


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading