Yandex Metrica

Cemal Enginyurt ceza alacak mı? Cemal Enginyurt 2007'de hangi işlemlerden ceza almıştı?

Cemal Enginyurt ceza alacak mı? Cemal Enginyurt 2007'de hangi işlemlerden ceza almıştı?

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönündeki iddialar sosyal medyada  hızla yayılınca 23 Ağustos Cuma günü borsada sert satış baskısı yaşandı ve Borsa İstanbul yüzde 2.5 seviyesinde düştü. Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yalanını piyasaya sürenler arasında Cemal Enginyurt'un da olduğu görüldü. Cemal Enginyurt'un 2007 yılında borsa manipülasyonundan ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada ise binlerce kişi Cemal Enginyurt'a tepki gösterdi. Peki Cemal Enginyurt ceza alacak mı? Cemal Enginyurt 2007'de hangi işlemlerden ceza almıştı?

Gündem

24.08.2024, 10:40

Borsa İstanbul'da yaşanan sert düşüşün ardından SPK'dan bir açıklama geldi. SPK'den yapılan yazılı açıklamada Borsa İstanbul pay piyasasında yapılan işlemlerin anlık olarak takip edildiğine, gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı denetim mekanizmasının sürekli işlediğine işaret edildi. Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine yönelik ortaya atılan iddiaların ardından sert satış baskısı yiyen Borsa İstanbul'da küçük yatırımcılar borsa manipülatörleri nedeniyle büyük zarar etti. Cemal Enginyurt da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini duyurmuştu. Enginyurt "Bugün Borsa İstanbul, sebepsiz düşmedi. Belli ki, 5'li çete kavgası var. Mehmet Şimşek istifa etti. Pazartesi ülke yangın yeri." demişti.Enginyurt'un manipülasyon içeren mesajının ardından zarar edenler büyük tepki gösterdi. 

Teğmenlere soruşturma açıldı mı? MSB'den iddialara yanıt Teğmenlere soruşturma açıldı mı? MSB'den iddialara yanıt Haberi Görüntüle

CEMAL ENGİNYURT CEZA ALCAK MI?

X sosyal medya platformunda Mehmet Şimşek’i hedef alan Cemal Enginyurt'a yatırımcıların tepkisi büyük oldu. Cemal Enginyurt'un paylaşımının altına sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi. Enginyurt hakkında “Cemal Enginyurt Tutuklansın” tagı kullanıldı. Cemal Enginyurt ise borsanın kendi payllaşımı nedeniyle düşmediğini belirtti. Enginyurt paylaşımında "Anlaşılan kazanan borsacılar ve iktidarın gidişatından mutlu olan bir kesim Mehmet Şimşek istifa etti dedim diye, borsanın düşüşünden beni sorumlu tutuyor. Ben Şimşeğin istifasını saat 20.09 da yazdım. Borsayı nasıl ben düşürdüm? Mehmet Şimşek istifa etmelidir. Sözümdeyim." dedi. 

Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli mi? Ahu Tuğba nasıl öldü? Ahu Tuğba'nın ölümü şüpheli mi? Ahu Tuğba nasıl öldü? Haberi Görüntüle

CEMAL ENGİNYURT NE ZAMAN HANGİ İŞLEMDEN CEZA ALDI?

Borsa İstanbul’u manipüle ettiği iddia edilen Cemal Enginyurt’un 2007’de borsada manipülasyon cezası aldığı ortaya çıktı.

Borsada manipülasyon yaparak yatırımcıları zarara sokmak suçundan İMKB tarihindeki ilk hapis cezası Cemal Enginyurt'a verildiği öğrenildi.

Borsa şirketlerinden Altınyağ"da 2002 yılında yapılan işlemler nedeniyle SPK"nın yaptığı suç duyurusunun ardından açılan davada, Enginyurt ile beraber hareket ettiği iki kişiye 3"er yıl hapis ve 40"ar bin YTL"lik para cezası kesildi. Borsada manipülasyon için verilen ilk hapis cezasının ardından Enginyurt hakkında, Ersu Gıda"daki işlemleri nedeniyle yeni bir dava daha açıldı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading