Cenazeyi Bisküvü kutusunda aldılar! Yenidoğan çetesinin yeni diyalogları gün yüzüne çıktı: Galatasaray maçım var!

Cenazeyi Bisküvü kutusunda aldılar! Yenidoğan çetesinin yeni diyalogları gün yüzüne çıktı: Galatasaray maçım var!

Yenidoğan bebeklerin ölümüne yol açan ve haksız kazanç elde eden 'yenidoğan çetesi' skandalı, Türkiye'nin gündemini sarsmış durumda. Para uğruna masum bebeklerin hayatına son veren bu çete, birçok ailenin yaşamını altüst etti. Çete üyeleri arasındaki dehşet verici diyaloglar da kamuoyuna yansıdı. Kaya ailesinin yaşadığı trajedi ise yürekleri dağladı. Mehmet Hanifi Kaya, sağlıklı olan bebeğinin 3 gün sonra bisküvi kutusunda cenazesini aldığını söyleyerek, "Bir daha baba olamadım" şeklinde duygularını ifade etti.  

Gündem

20.10.2024, 12:22

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'da, haksız kazanç sağlamak amacıyla bebekleri gereksiz yere önceden belirlenmiş özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine yatıran çetenin soruşturması devam ediyor. 47 şüpheli arasında 22 kişi tutuklu bulunuyor. Fırat Sarı'nın liderliğini üstlendiği bu organize suç örgütü, bebeklerin hayatını tehlikeye atarak mağdur ailelerden haksız kazanç elde etti.

Mağdur olan aileler, çetenin eylemleri sonucunda yaşadıkları acıları paylaşmaya başladı. Hastanelerde gereksiz yere yoğun bakım süreçlerine maruz kalan bebekler hayatlarını kaybederken, mağdur edilen aileler ise bir bir ortaya çıkıyor. Bu durum, kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açarken, soruşturmanın ilerleyişi merakla takip ediliyor.

Kaya ailesinin başına gelen trajedi, yaşananların dehşetini bir kez daha gözler önüne serdi. Esenler Güney Hastanesi'nde hayatını kaybeden bebeğin babası Mehmet Hanifi Kaya, acı dolu günlerini anlattı. Ailenin yaşadığı kaybın derinliği ve duygusal yıkım, herkesin yüreğini burktu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yayalara açılacak mı? Boğaz köprüsünden yürüyerek geçilecek mi? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yayalara açılacak mı? Boğaz köprüsünden yürüyerek... Haberi Görüntüle

TEDAVİ İÇİN 8 BİN TL İSTEDİLER!

Akşam Gazetesi'nde yer alan haber kapsamında, 2. 5 yıldır evli oldukların aktaran Kaya, 13 Kasım 2023 tarihinde Zeynep Kaya'nın 26 haftalık hamileyken tansiyonun fırlmasıyla birlikte Esenler Güney Hastanesi'ne  gittiklerini dile getirdi. Eşinin hızlıca sezaryen ameliyatına alındığını vurgulayan Mehmet Hanifi Kaya, "Hastaneye vardığımızda bize hiçbir şey sormadan bebeği sezaryen ile almışlardı bile. Biz ambulansın arkasından gelene kadar doğum gerçekleşmiş. Sonra hastaneden bize '8 bin TL verirseniz tedaviye başlarız' dediler" dedi.

Türkiye vatandaşlarını en hızlı tahliye eden tek ülke: Son 4 yılda 3 kıtada 115 bin tahliye! Türkiye vatandaşlarını en hızlı tahliye eden tek ülke: Son 4... Haberi Görüntüle

CENAZEYİ BİSKÜVÜ KUTUSUNDA ALDI

Parayı topladıklarını aktaran Kaya, "İlk gün bana bebeğin durumunun iyi olduğunu söylediler. 16 Kasım'da tekrar arayıp çocuğun öldüğünü söylediler. Cenazesini bisküvi kutusunda verdiler." dedi.

Yenikapı Trabzon Günleri 2024 ne zaman? Trabzon Tanıtım Günü ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? Yenikapı Trabzon Günleri 2024 ne zaman? Trabzon Tanıtım Günü ne... Haberi Görüntüle

"BEN BABA OLAMADIM"

Kendilerinde psikolojikmen bir travma yarattıklarını aktaran Kaya, bu olay sonraı bir daha çoçuk sahibi olamadıklarını dile getirdi. Kaya, "Sorumlular kimse herkesten şikayetçiyim. Ben baba olamadım. Katil bunlar"  diyerek serzenişte bulundu.

Amca Hayı Kaya ise şu ifadelere yer verdi: "4 gün yaşattıkları bebeği bilerek öldürdüler. SGK'dan para almak için minicik cana kıydılar. Bu işin sonuna kadar peşini bırakmayacağız" dedi.

Mağdur olan bir başka Ozan isimli bab X hesabından şunları dile getirdi: "2019'da ikiz olarak dünyaya gelen yavrularımın ikisini de yoğun bakıma aldılar. 10 gün sonra kızımı verdiler, oğlumu sağlıklı olmasına rağmen zorla entübe ettiler. 24 gün dayandı benim yavrum. Bu kansızlığa daha fazla dayanamadı. Allah belalarını versin! O kadar vicdan azabı çekiyorum ki anlatamam. Bu kansızların elinde benim oğlum da melek oldu. 2019'da İstanbul Reyap Hastanesi'nde Fırat Sarı isimli doktorun zorla tuttuğu yoğun bakımda 24 gün mücadele etti benim yavrum. Ne yapabilirim, bir yol gösteren çıkar mı? Sağlıklı olan oğlumu, yoğun bakımda tutarak, durumunun her gün daha kötüye gitmesi için elinden geleni yapıp yavrumu öldüren kansızın imzası bu. Ölüm nedenine doğal ölüm yazmışlar! Acımızdan onu bile şimdi fark ediyorum" dedi.

Engin adlı bir mağdur baba ise X hesabı üzerinden: "Doğumdan birkaç saat sonra apar topar ambulans ile Bağcılar Şafak Hastanesi'ne sevk edildi. 1 hafta bize gösterilmedi. İlk gördüğümüzde durumu iyiydi. Doktoru Mehmet Gürül, durumu çok iyi diye bizi oyaladı. Sonraki haftalarda gittiğimizde ciğerinde problem olduğunu söylediler. Antibiyotik başladıklarını birkaç haftaya taburcu edeceklerini söylediler. Sonraki hafta doktor bir arkadaşımla gittim, artık gözlerini açamıyordu. Biraz doktorun üstüne gidince hastanede ciğerleri enfeksiyon kaptığını öğrendik. Kurban Bayramı'nın 2. günü telefon ile aradılar. 'Çocuğunuz entübe edildi' dediler. Kavga dövüş başka hastaneye sevkini istedik. Yeni hastanede doktor bize "Çocuğun durumu stabil" diyerek yalan attıklarını söyledi. Kandaki oksijen değerleri çok kötüydü. Bu değerlerde birinin vefat etmesi gerektiğini fakat Harun Enes'in direndiğini söyledi. Ama olmadı. Oğlum 2 Temmuz 2023'te vefat etti" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Hanifi Kaya, iddianamede yer alan ifadesinde, şunları söyledi: "Ben hastaneye girdiğimde beni direkt veznede çalışan adını bilmediğim bayan personeller karşıladı ve Zeynep Kaya'nın yakını siz misiniz diye sordular, bana eşimin ambulans ile hastaneye gelir gelmez hayati tehlikesinin olduğunu ve acil olarak doğuma aldıklarını söyleyerek benden 8 bin TL para istediler. Bana 4 bin TL'nin nakit olarak 4 bin TL'nin banka kartı ile ödenmesini istediler. Bana para karşılığında herhangi bir makbuz ya da işlem yapıldığına dair bir belge verilmedi. Geri kalan 4 bin TL'yi de banka kartından çektiler ve slip verdiler. İlk gün Dr. Songül Hanım bebeğimin iyi olduğunu söyledi. Ertesi gün ise çocuğumun durumunun iyi olmadığı bilgisini verdi. Üçüncü gün olan 16 Kasım 2023 günü gece 04.00 sıralarında da çocuğumuz vefat etti" dedi.

Diğer yandan Hürriyet'te yayımlanan bir habere göre, yenidoğan çetesiyle bağlantılı doktorlar ve hemşireler arasındaki yeni diyaloglar gün yüzüne çıktı. 

İşte o diyaloglar...

UMPAS Holding hissesi olanlar ne yapacak? Hisse satışı ne zaman yapılır? UMPAS Holding hissesi olanlar ne yapacak? Hisse satışı ne zaman... Haberi Görüntüle

"PARA VERMEZSEN ÇOCUĞUNUN MEZARINI BİLE BULAMAZSIN"

(Ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir ile doktor İlker Gönen arasındaki konuşma)

Gıyasettin Mert Özdemir: Orası çok pis patlayacak. Bebek ex oluyor (ölüyor), Emre 80 bin TL istiyor. Aile de diyor ki veremeyiz. Eğer parayı vermezseniz kimsesizler mezarlığına defnederiz, mezarını bile bulamazsın diyorlar.

İlker Gönen: Bunlar abartıdır, artık bu ...

Gıyasettin Mert Özdemir: İlçe Sağlık hastaneyi arayınca aile bir daha hastaneye gidiyor, aileyi kapıda karşılıyorlar, ex'ini teslim ediyorlar.

Yenidoğan Çetesi hangi hastanelerle işbirliği yaptı? Savcılık o hastanelerin tek tek adını verdi: İşte o liste... Yenidoğan Çetesi hangi hastanelerle işbirliği yaptı? Savcılık o hastanelerin tek... Haberi Görüntüle

"HASAN ÖLÜ SATIYORLAR"

(Hemşireler Hasan Basri Gök ve Hakan Doğukan Taşcı arasındaki konuşma)

Hakan Doğukan Taşcı: Aile on bin ödeyeyim cenazemi verin demiş. Emine sabah göndermiş kadını, 80 bin TL getirmeden buraya yaklaşma demiş. İlçe Sağlık aramış, vermezseniz biz geleceğiz, alacağız çocuğu diye. Ondan sonra çocuğu verdi. 10 bin de almış aileden. Oğlum bu nasıl bir vicdan lan, bizi geçiyor bunlar. Hasan ölü satıyorlar Hasan, farkındasın değil mi?

Hasan Basri Gök: Erkenden öldürecektin Doğukan, sorun çözülecekti.

Kabine toplantısı sona erdi! Kabine toplantısı sona erdi! Haberi Görüntüle

'DURSUN ÇIKMADAN EX OLSUN GALATASARAY MAÇIM VAR'

(Bir doktorla hemşire arasında geçen konuşma)

Çağla Durmuş: Pre tansiyon alamadım 119... 58 saturasyon...

İlker Gönen: Ya ex oluyorsa, şu Dursun çıkmadan ex olsun...

Çağla Durmuş: Evet ya...

İlker Gönen: Bu akşam bir Galatasaray maçım var yani.

Çağla Durmuş: Söyleyin Dursun Bey gelsin o zaman.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading