Yandex Metrica

Çevre İl Müdürlüğü yıkım kararı almıştı: Marmaris Belediyesi'nden Şahan Gökbakar'ın kaçak villası için garip açıklama

Çevre İl Müdürlüğü yıkım kararı almıştı: Marmaris Belediyesi'nden Şahan Gökbakar'ın kaçak villası için garip açıklama

Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar'a ait olduğu villanın imar durumuna ilişkin açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada  "Teknik ekiplerimiz gerekli teknik inceleme ve tespit için söz konusu taşınmaza gitmiş ancak bahçe kapısının kapalı ve kilitli olması, taşınmaz etrafının kesici tel örgülerle çevrili olması sebebiyle içeri girememiş, idari işlem tesis edilememiştir. " denildi. Ünlü oyuncuya ait villa ve eklentilerinin kayıt belgeleri kaçak yapılar nedeniyle 9 Kasım 2022'de Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu tarafından iptal edilmişti. Müdürlük daha sonra Marmaris Belediyesi'ni yıkımın gerçekleştirilmesi için uyarmıştı.

Gündem

10.09.2024, 03:00

Sinema oyuncusu Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki kaçak villası gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Oysa Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, söz konusu ve eklentilerinin yapı kayıt belgesini iptal etmiş ve yapılar için yıkım kararı çıkarmıştı. Yapılacak işlem ise çok basitti. Marmaris Belediyesi, ilgili alana gidecek ve yıkımı gerçekleştirecekti. Ancak Marmaris Belediyesi ipe un semeyi tercih etti. "Son zamanlarda çeşitli haberlere konu olan ilçemiz Turgut Mahallesi'nde kayıtlı, mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım AŞ’ye ait taşınmazla ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamayı yapma gereği doğmuştur." denilen açıklamada Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden önceki belediye yönetimi döneminde yazılar geldiği aktarıldı. Açıklamada "Yapı kayıt belgesi değerlendirme komisyonu kararı ile söz konusu taşınmaz için alınmış 4 adet yapı kayıt belgeleri iptal edilmiştir. Ancak yapı kayıt belgelerinin iptaline yönelik açılmış davalar gerekçe gösterilerek geçmiş belediye yönetimi döneminde herhangi bir idari işlem tesis edilmemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Millete özür borcu var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Millete özür borcu var Haberi Görüntüle

GİTMİŞLER AMA KAPILAR KİLİTLİYMİŞ

Açıklamanın devamında Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nin aldığı karar hatırlatıldı ve yazı gereğince belediye ekiplerinin Şahan Gökbakar'ın kaçak villasına gittiği belirtildi. Açıklamanın bundan sonrası ise ilginçlikler barındıran ifadelerle dolu. Söz konusu alanın yani kaçak villanın kapılarının kilitli olduğu, etrafının kesici tel örgülerle çevrili olduğu aktarıldı. Bu nedenle içeri girilemediği belirtilen açıklamada idri işlemin yapılamadığı ifade edildi. Açıklamanın sonunda ise ilgili yere tekrar gidileceği ve tüm yasal idari iş ve işlemler tesis edileceği sözü verildi.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

"Şu anki belediye yönetimimiz döneminde Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden yalnızca 06.09.2024 tarihinde saat 17.23 itibari ile belediyemiz evrak kayıt sistemine giriş yapan 10390361 sayılı yazı gelmiştir. Söz konusu yazıda, ilgili taşınmaz için alınmış yapı kayıt belgelerinin iptal kararı aleyhine Muğla idari mahkemeleri nezdinde yürütmenin durdurulmasına yönelik davalar açıldığı, davaların ilgili mahkemeler nezdinde derdest olduğu, dava süreçlerinde herhangi bir yürütme durdurma kararı veya dava konusu işlemin iptaline karar verilmediği ilgili mer’i (yürürlükte bulunan) mevzuat çerçevesinde işlemlerin idaremiz tarafından yürütülmesi belirtilmiştir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün yazısı gereğince ivedilikle belediyemiz teknik ekiplerimiz ilgili mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde idari işleme esas olmak üzere gerekli teknik inceleme ve tespit için söz konusu taşınmaza gitmiş ancak bahçe kapısının kapalı ve kilitli olması, taşınmaz etrafının kesici tel örgülerle çevrili olması sebebiyle içeri girememiş, idari işlem tesis edilememiştir. Ancak söz konusu taşınmaza tekrar gidilecek ve üzerinde ilgili mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde tüm yasal idari iş ve işlemler tesis edilecektir. Konuya hassasiyetle yaklaştığımızı bildiririz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading