Ceza infaz siteminde köklü değişiklik: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Ceza infaz siteminde köklü değişiklik: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Ceza infaz sisteminin değişeceğini belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek. İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendiriyoruz." dedi.

Gündem

14.10.2024, 14:45

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nda soruları cevaplarken gündeme ilişkin birçok konuya açıklık getirdi. Ceza infaz sisteminde köklü değişikliğe gidileceğini belirten Bakan Tunç, cezasızlık lagısının ortadan kaldıracağının altını çizdi.

Önce kadının kafasını kesti: Sonra surlardan atladı: İstanbul'da dehşet anları Önce kadının kafasını kesti: Sonra surlardan atladı: İstanbul'da dehşet anları Haberi Görüntüle

2 YILIN ALTINDA CEZA ALANLAR DA CEZAEVİNE GİRECEK

Ceza infaz sisteminin değişeceniğin mesajını veren Bakan Tunç, ''Ceza adalet sistemimiz soruşturma, kovuşturma ve infazdan ibarettir. Ceza adalet sistemimizin caydırıcı olması lazım. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili hazırlığımız var. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili 1,5 yıldır çalışma var. Bilim adamlarınından görüşler aldık. Vatandaşlarımızdan görüşler aldık.Şu ana kadar 45 bin görüş geldi. Bunları uzun toplantılarda çalıştaylarda değerlendirdik. Cezasızlık algısı için bir takım düzenlemelerimiz olacak. Özellikle 2 yılın altındaki suçlar bakamından bu suçların yatarının olmaması kamuoyunda rahatsızlığa neden oluyor. 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek.'' dedi.

KPSS 2024 Ortaöğretim taban ve atama puanları! 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 puanla nereye girilir? KPSS 2024 Ortaöğretim taban ve atama puanları! 50, 55, 60,... Haberi Görüntüle

İYİ HAL İNDİRİMİ

İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendirdiklerini belirten Bakan Tunç, ''İyi hal indirimi her suçta olmayacak. Bununla ilgili alternatif çalışmalar yapıyoruz. Katalog suçlara yeni suç tipleri de eklenebilir.'' şeklinde konuştu.

İstanbul'a La Nina kışı geliyor! Kar yağışı için ilk tarih verildi İstanbul'a La Nina kışı geliyor! Kar yağışı için ilk tarih... Haberi Görüntüle

YENİ YARGI PAKETİ

Yeni yargı paketine ilişkin de konuşan Bakan Tunç, ''Meclis'imizin gündemimizde. Genel Kurul aşamasında. Biz taslak çalışmalarında kendilerine katkılar sunduk. Pakette yargıyı hızlandırmaya yönelik gecikmeyi önleyecek suç ve suçluyma mücadele konusunda bazı hususlar var. 10. Yargı Paketi ile ilgili yargı teklifi yakında komisyona sunulacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading