Chery Türkiye'de fabrika kuracak mı? Chery Türkiye'de yatırım yapacak mı?

Chery Türkiye'de fabrika kuracak mı? Chery Türkiye'de yatırım yapacak mı?

Çinli otomotiv devi BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı sonrası gözler Çin'in bir diğer otomobil markası Chery'e çevrildi. Çinli Chery ülkemizde Tiggo ve Omoda serileri ile büyük bir satış rakamı yakalamıştı. En çok satan otomobil markası arasında ilk 5'e giren Çinli otomobil devi Chery'nin ek gümrük vergisi kararı sonrası Türkiye konusundaki planları merakla bekleniyor. Peki Chery Türkiye'de fabrika kuracak mı? Chery Türkiye'de yatırım yapacak mı?

Gündem

12.07.2024, 15:02

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır dünyanın en çok elektrikli otomobil üreticisi Çinli BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapma kararı sonrası açıklamalarda bulundu. Kacır BYD'nin dışında başka firmalarında da Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlandığını belirtti. Kacır yakın zamanda yeni yatırım sözleşmelerinin imzalanmasının oldukça muhtemel olduğunu belirtti. Bu açıklamalardan sonra Türkiye'de en çok satan otomobil markalarından biri olan Chery'nin Türkiye'de fabrika açıp açmayacağı merak konusu oldu.

Gıda analizlerindeki teşhisler kesin doğruluk içeriyor mu? 1000'de 1 hassasiyet ne anlama geliyor? Gıda analizlerindeki teşhisler kesin doğruluk içeriyor mu? 1000'de 1 hassasiyet... Haberi Görüntüle

CHERY TÜRKİYE'DE FABRİKA KURACAK MI?

Tiggo 7, Tiggo 8 ve Omoda 5 serileri ile Türkiye pazarında önemli bir yer edinen Chery gözünü Türkiye'de yatırım yapmaya dikti. Çin'den gelen otomobillere uygulanan yüzde 40 ek vergi sonrası Chery Türkiye'de yatırımlarını daha ciddi değerlendirmeye başladı. Firma Türkiye’de kurulabilecek üretim fabrikası hakkında ilk kez bu kadar net konuştu.Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo tarafından yapılan açıklamada "Hükümetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyuyoruz. Mevcut durumu göz önüne aldığımızda; bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye’de fabrika inşasının ve Türkiye’de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz.En kısa sürede Türkiye’de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz. Türkiye geneline yayılan yetkili satıcı ağımız ile satış ve servis hizmetlerimizle müşterilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Adnan Oktar'dan olay sözler: Devlet görev versin Filistin'deki savaşı durdururum Adnan Oktar'dan olay sözler: Devlet görev versin Filistin'deki savaşı durdururum Haberi Görüntüle

BAŞKA FİRMALAR DA İMZA ATABİLİR

Çinli BYD'nin Türkiye'de dev yatırımından sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır hem mevcut hem de yeni markaların Türkiye'ye ilgi gösterdiğini belirtti. Kacır açıklamasında "Özellikle son 1 ayda 2 markayla artık son noktaya geldik demiştim. Biriyle nihayetinde imzayı atmış olduk. Bir diğeriyle de yakın zamanda imza atma ihtimalimiz olabilir ama diğerleriyle de halen iletişim sürüyor. Nasıl Amerikalı, Avrupalı, Koreli ve Japon markalarla çok iyi işbirlikleri yaptıysak Çinli markalarla da iş birlikleri yapabiliriz. Yeter ki kazan-kazan anlayışı içinde hareket edelim. Onlar Türkiye'nin olanaklarından en etkin şekilde yararlansınlar, biz de onların sayesinde büyümemizde, kalkınma yolculuğumuzda hız kazanalım. Önümüzdeki dönemde benzer yatırım haberlerini hem bu sektörde hem diğer sektörlerde duyurmak arzusu içinde olduğumuzu ifade edebilirim, sürpriz olmaz." dedi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading