Chery'nin fabrikası nerede, hangi ilde olacak? Chery Türkiye'de fabrika açacak mı?

Chery'nin fabrikası nerede, hangi ilde olacak? Chery Türkiye'de fabrika açacak mı?

Türkiye otomotiv devlerinin radarında yer almaya devam ediyor. Son olarak Çinli BYD Türkiye'de 1 milyar dolarlık dev bir fabrika kurulumu gerçekleştiriyor. BYD'nin yanında bir diğer Çinli otomobil devi Chery de Türkiye'de fabrika kurmaya hazırlanıyor. Chery'nin fabrikasının nerede, hangi ilde olacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. Peki Chery Türkiye'de fabrika açacak mı?

Gündem

02.10.2024, 09:58

Çinli otomobil markaları için ilave gümrük vergisi kararı alınmıştı. Bu karar ülkeye yatırım markalar için geçerli olmayacaktı. Bu fırsattan yararlanmak isteyen ve Avrupa'da daha güçlü konumlanmak isteyen Çinli otomobil markaları Türkiye'ye yatırım yapmak için sıraya girdi. Çinli markalar için vergi muafiyeti kapsamında teşvikler sağlanınca otomotiv devleri Türkiye'de fabrika kurmaya karar verdi. Çinli otomotiv devi BYD ilk adımı atan marka oldu. BYD 1 milyar dolarlık yatırımını Manisa'da hayata geçirecek. Manisa OSB'de kurulacak olan fabrikada üretilecek olan modeller Avrupa'ya ihraç edilecek. 

Cem Garipoğlu'nun babası kim? Mehmet Nida Garipoğlu iş adamı mı, serveti ne kadar? Cem Garipoğlu'nun babası kim? Mehmet Nida Garipoğlu iş adamı mı,... Haberi Görüntüle

CHERY TÜRKİYE'DE FABRİKASI NEREDE, HANGİ İLDE OLACAK?

BYD'den sonda Chery de Türkiye'de fabrika kurmaya hazırlanıyor. Chery konusunda açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "(Chery'nin otomobil yatırımı) Sıkı diyalog halindeyiz, yatırım için son basamaklara geldik. Başka markalarla da Türkiye'nin potansiyelini paylaşmaya devam edeceğiz." dedi. Chery'nin fabrikasının nereye hangi ilde kurulacağına ise henüz karar verilmedi. Chery Türkiye'ye yatırım konusunda son kararını verdiğinde yatırım yerinin neresi olduğu da netleşecek.

Ali Altun neden öldü? Başpehlivan Ali Altun kimdir, nereli? Ali Altun neden öldü? Başpehlivan Ali Altun kimdir, nereli? Haberi Görüntüle

CHERY TÜRKİYE'DE FABRİKA AÇACAK MI?

Chery'nin Türkiye'deki yatırım kararı netleştiği zaman fabrika kurulumunun olup olmayacağı konusu netleşecek. Chery yatırımını tek başına mı yoksa ortaklarla mı yapacağı konusunda da henüz karar vermiş değil. Son yıllarda sunduğu fiyat ve donanımıyla en çok satışı yapılan araç markalarından Chery’nin Türkiye’de yatırım yapacağı ve görüşmelerde son aşamaya gelindiği açıklandı. Chery International Başkanı Zhang Guibing yatırım konusunda Türk yetkililerle görürşmeye devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading