Yandex Metrica

CHP o görüntülerle Türkiye'nin gündemine oturmuştu: Para sayma kuleleri skandalında hesap vakti!

CHP o görüntülerle Türkiye'nin gündemine oturmuştu: Para sayma kuleleri skandalında hesap vakti!

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen videosu gündeme bomba gibi düşmüştü. Söz konusu olaya ilişkin para trafiğinin görüntüleri sosyal medyada infiale yol açmıştı. CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasının alımı için 'Bir tuğla da sen koy' adı altında toplanan paralara ilişkin dava bugün başlıyor. 

Gündem

25.09.2024, 15:09

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında görüntülerde adı geçenler bugün hakim karşısına çıkacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha İsrail'in hedefinde: Dışişleri Bakanlığından sosyal medyadan yapılan küstah paylaşıma tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha İsrail'in hedefinde: Dışişleri Bakanlığından sosyal... Haberi Görüntüle

"24 MİLYON 360 BİN LİRANIN HESABI SORULACAK"

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasının alımı için 'Bir tuğla da sen koy' adı altında toplanan paralara ilişkin dava da hakkında soruşturma açılanlar bugün hakin  karşısında hesap verecek. İlk duruşma öncesi, sanıklar arasında yer alan CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın eski basın danışmanı olan Can Poyraz, dava öncesi yaptığı paylaşımlarla CHP yönetimini topa tuttu. 24 milyon 360 bin liranın hesabını yargı soracak.

Bir kayıp çocuk haberi de Çanakkale'den! 5 yaşındaki Ediz Taşkan her yerde aranıyor Bir kayıp çocuk haberi de Çanakkale'den! 5 yaşındaki Ediz Taşkan... Haberi Görüntüle

22 KİŞİ HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ 

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen para sayma görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturmada eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Şirketi'nin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında iddianame düzenlenmişti.

SGK uzmanı uyardı: Bunu yaparsanız emekliliğiniz iptal olabilir! SGK uzmanı uyardı: Bunu yaparsanız emekliliğiniz iptal olabilir! Haberi Görüntüle

BAĞIŞ ADI ALTINDA PARA TRANSFERİ YAPILDI 

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasının alımı için 'Bir Tuğla da sen koy' adı altında toplanan paraların sayıldığına ilişkin görüntüler gündem olmuştu. CHP, İl Başkanlığı'nın alımı için 11 Aralık 2019'da 24 milyon 360 bin lirayı satıcının banka hesabına gönderdi. Ancak 15 milyon 510 bin lira ise satıcıya elden verildi. Toplamda maliyeti 39 milyon 870 bin lira oldu. Siyasi partilerin bağış miktarınca makbuz düzenlemesi gerektiği, buna aykırı hareket edildiği aktarıldı.

Ege'de bir deprem daha! Vatandaşlar sokaklara döküldü! Ege'de bir deprem daha! Vatandaşlar sokaklara döküldü! Haberi Görüntüle

İLK DURUŞMA BUGÜN GÖRÜLECEK 

Geçtiğimiz aylarda hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, ilk duruşma bugün İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. CHP İstanbul İl Başkanlığının eski basın danışmanı Can Poyraz, dava süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cenk Ergün neden istifa etti? Cenk Ergün neden istifa etti? Haberi Görüntüle

İL BAŞKANI'NA TEPKİ: BU KONU ORTAK MESELE DESELERDE ÖYLE DEĞİL 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda, "O görüntülerdeki diğer partili arkadaşlarla da konuşmalarımızı ve görüşmelerimizi yaptık. Bizim seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığımız, hukuk komisyonumuz süreci yakından takip ediyor. Genel merkezimiz süreci çok yakından takip ediyor. Bu konu hepimizin ortak meselesi' dese de işin aslı öyle değil" açıklamalarında bulundu. İşte Poyraz bu açıklamalara ilişkin, X (Twitter) hesabından tepki gösterdi.

18 Eylül İzmir Sertap Erener konseri iptal mi edildi? Konser neden yapılmadı? 18 Eylül İzmir Sertap Erener konseri iptal mi edildi? Konser... Haberi Görüntüle

"TELEFON BİLE AÇMAMIŞTIR"

Poyraz, "Kendisinin ilçe başkanı olduğu dönemde belli aralıklarla beni arayan Çelik bu görüntüler servis edildikten sonra geçmiş olsun telefonu bile açmamıştır. Ne yazık ki İl Başkanı Çelik yapılmayanları yapılıyormuş gibi anlatmıştır!" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM zirvesine videolu mesaj: Güvenlik için barışa ihtiyacımız var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM zirvesine videolu mesaj: Güvenlik için barışa ihtiyacımız... Haberi Görüntüle

"BU DAVADA YALNIZIM"

Görüntülerin ortaya çıktığı günden bugüne ne İl Başkanlığı ne de CHP Genel Merkezi tarafından bu davaya ilişkin kimsenin kendisiyle temas kurmadığını aktaran Poyraz, "Seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı ile alakasız bir ortamda denk geldik ve bu konu ile ilgili sadece espri yapmayı seçti.

Hukuk komisyonu süreci yakından takip etmiyor. Genel Merkez de süreci yakından takip etmiyor. Anlaşılan, konu hepimizin ortak meselesi değil. 25 Eylül'de hakim karşısına çıkacağım. Özetle bu davada yalnızım" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading