Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP'li başkan Üsküdar'ı resmen satıyor! Hilmi Türkmen sordu: Bu para nereye gidecek?

CHP'li başkan Üsküdar'ı resmen satıyor! Hilmi Türkmen sordu: Bu para nereye gidecek?

Bütçesine göre en az borca sahip iki belediyeden biri olan CHP’li Üsküdar Belediyesi internet üzerinden belediyeye ait taşınmazları satılığa çıkardı. Satışa çıkarılan taşınmazlar 56 gayrimenkul ve arazi olmak üzere toplam 673 milyon 305 bin TL bedelle ilana koyuldu.   

Gündem

05.07.2024, 11:45

Yerel seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi milyonluk konut ve arsalarını internet üzerinden satışa çıkarıldığı tespit edildi.  Eski Belediye Başkanı Hilmi Türkmen arsa ve konutların ilanlarını paylaşarak dev gayrimenkul satışları tek tek ifşa etti.

Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı! İnternetteki yetkili servislere dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı! İnternetteki yetkili servislere dikkat! Haberi Görüntüle

"BELEDİYEYİ BORÇSUZ TESLİM ETTİK" 

Emlak sitesine 'Belediyeden satılık' diye verilen ilanlara eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sert tepki gösterdi. Türkmen, 'CHP bu tür satışlara sürekli karşı çıktı. Belediyeyi borçsuz devrettik. Apar topar bu taşınmazları neden satıyorlar? Satışlardan gelen para nereye harcanacak?' dedi.

AK Parti'den CHP'ye geçen Üsküdar'un yeni belediye başkanı Sinem Dedetaş 56 adet taşınmazını satışa çıkardı. 5 adet arsayı ihale usulü, 51 adet daireyi ise doğrudan satış usulü ile satışa çıkaran belediye resmi ilan dışında bir de tanınmış bir emlak sitesine ilan verdi. 

İhale ile satışa çıkarılan arsalardan Şile'deki imarlı arsa için 93 milyon 750 bin TL, Kartal'da bulunan arsa için 45 milyon TL, Beykoz'da bulunan arsa için 17 milyon 500 bin TL, Sultanbeyli'deki arsa için 35 milyon TL, Çekmeköy'deki arsa için ise 25 milyon TL muhammen bedel istendi.

Kayseri'deki olaylarla ilgili yeni gelişme! Provokatif paylaşımlara soruşturma: Yüzde 37'si BOT hesap Kayseri'deki olaylarla ilgili yeni gelişme! Provokatif paylaşımlara soruşturma: Yüzde 37'si... Haberi Görüntüle

HİLMİ TÜRKMEN'DEN SERT TEPKİ 

Eski Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya hesabından arsa ve konutların ilanlarını paylaşarak skandal gayrimenkul satışları ifşa etti. Belediyenin bu satışları sosyal medyada büyük tepki çekti.

Hilmi Türkmen şu ifadeleri kullandı:

Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk'tan mahkemede sürpriz istek: Duyanın ağzı açık kaldı Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk'tan mahkemede sürpriz istek: Duyanın ağzı açık... Haberi Görüntüle

SAHİBİNDEN SATILIK BELEDİYE!

"Üsküdar’da 20 yıldır en ufak gayrimenkul, taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü siz de tanıyın diye özellikle paylaşmak istedim.

Buradaki konutları biz ürettik, 5 yılda parça parça elden çıkartarak bütçemizi dengelemek için. Arsaları elimizdeki taşınmazlara karşılık aldık. Vakti gelince, ihtiyaç halinde kullanırız dedik. Yeni yönetimin bu taşınmazları elbette satma hakkı ve yetkisi var."

''Çok çok ciddi bir satış söz konusu'' diyerek CHP’ye yakın medyaya sitem eden Türkmen, ''Bu miktarda bir taşınmaz satışından sağlanacak gelir, geçmiş dönemde somut hizmetlerden, eserlerin üretilmesinden kalan borcun 3-4 kat üzerinde bir rakam ediyor.'' dedi.

CHP'li başkan Üsküdar'ı resmen satıyor! Hilmi Türkmen sordu: Bu para nereye gidecek? CHP'li başkan Üsküdar'ı resmen satıyor! Hilmi Türkmen sordu: Bu para... Haberi Görüntüle

"BU NE ACELE?"

"O zaman soruyoruz, bu ne acele! Üsküdar Belediyesi olarak inkar edilemeyen yüzlerce hizmet, eser ürettik. Buna rağmen bütçe büyüklüğü borç dengesi açısından en az borcu olan 2. belediye olarak yönetimi teslim ettik. Tekrar soruyorum, o zaman bu ne acele? İlk akla gelen çözüm eldeki tüm taşınmazların bu şekilde satılması mı?

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: 6'sı polis 11 kişiye hapis talebi Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: 6'sı polis 11 kişiye... Haberi Görüntüle

"LÜTFEN BUNUN TAKİPÇİSİ OLUN"

Bir de tabi, 5 yılda yapılmayan taşınmaz satışını tek seferde yaparken sağlanacak gelirle hangi hizmetler yapılacak, millete hangi yeni eserler sunulacak. Lütfen bunun takipçisi olun değerli hemşehrilerim. Derdimiz bağcıyı dövmek değil, güzel işler olursa alkışlamasını da biliriz ama milletimiz bazı şeyleri yakından görsün, bilsin, tanısın istiyoruz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading