Yandex Metrica

CHP'li belediyede 'Banker Bilo' dolandırıcılığı: Herkese aynı gün ve aynı saatte randevu verdi

CHP'li belediyede 'Banker Bilo' dolandırıcılığı: Herkese aynı gün ve aynı saatte randevu verdi

31 Mart seçimlerinde sürpriz bir şekilde hiç ummadığı yerlerde belediyeler kazanan CHP'de kadrolaşmadan sonra şimdide dolandırıcılık başladı. Küçükçekmece Belediyesi çalışan Ferdi A., isimli çalışan toplu iş alımı vaadiyle çok sayıda kişiden para aldıktan sonra mülakat için herkese aynı gün randevu vererek ortadan kayboldu. 

Gündem

29.08.2024, 12:27

Küçükçekmece Belediyesi çalışan Ferdi A., toplu iş alımı vaadiyle çok sayıda kişiden 50'şer bin lira para aldı. Mülakat için herkese aynı gün randevu veren Ferdi A.'nın izne çıktığı ortaya çıktı. 

Roketsan'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması Roketsan'dan 'Çelik Kubbe' açıklaması Haberi Görüntüle

BANKER BİLO FİLMİ GERÇEK OLDU 

Şener Şen ile İlyas Sayman'ın oynadıkları 'Banker Bilo' filminin senaryosu İstanbul Küçükçekmece Belediyesi'nde gerçek oldu. Belediyede Kültür Müdürlüğü'nde 'Saha elemanı' olarak görev yapan Ferdi A., etrafına belediyenin toplu işe alım yapacağı, CV'lerin de kendisinde toplanacağı yalanıyla yüzlerce kişiyi kandırdı. Yüzlerce vatandaş hazırladıkları CV'leri Ferdi A.'e ulaştırdı. Kendisine CV gönderen kişilerle irtibata geçen belediye personeli, 'çok talep var' diyerek vatandaşlardan adam başı 40- 50 bin TL para topladı.

Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

HERKESE AYNI GÜN VE SAATTE RANDEVU

Yüzlerce vatandaş Ferdi A.'nın hesabına gönderdi. Ferdi, A., hesabına para gönderen kişilere, 'İşe başlama evraklarıyla salı günü saat 16.00'da Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nde hazır bulunun' talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş heyetini kabul etti: 'Sporun birleştiren rolüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş heyetini kabul etti: 'Sporun birleştiren rolüne her... Haberi Görüntüle

BELEDİYEDEN SUÇ DUYURUSU 

Kendilerine verilen saatte belediyede gelen vatandaşlar, toplu alım olmadığının açıklamasını üzerine mağdurlar büyük şaşkınlık yaşadı. Hem belediye yetkilileri hem de mağdurlar Ferdi A.'yı telefonla arasa da ulaşamadı. Belediye şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

Son dakika... Zeytin Dalı Harekatı bölgesinden acı haber! 1 asker şehit oldu Son dakika... Zeytin Dalı Harekatı bölgesinden acı haber! 1 asker... Haberi Görüntüle

BİR HAFTA ÖNCE İZNE ÇIKMIŞ

CV veren Doğukan isimli vatandaş, ‘Babamın bir tanıdığıydı. İki yıllık üniversiteyi bitirdim. İş arıyordum. Babam benim belediyede işe girebilmem için bu şahsın hesabına 40 bin TL atıp dekontu da göndermiş. Babama, CV’nin onaylandığını, sadece mülakat için Salı günü belediyede olmam gerektiğini söylemiş. Dediği saatte belediyeye gittim. Benim gibi 30-40 insan daha vardı. Bir süre sonra da dolandırıldığımızı anladık’ diye konuştu. Bir hafta önce izne çıkan Ferdi A.’e kimse ulaşamadı.

DMM'den 'TSK personeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam vermiyor' iddiasına yalanlama DMM'den 'TSK personeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam vermiyor' iddiasına yalanlama Haberi Görüntüle

BANKER BİLO FİLMİ 

Küçükçekmece Belediyesi’nde gerçekleşen dolandırıcılık olayı, Ertem Eğilmez tarafından 1980 yılında çekilen Banker Bilo filminin senaryosunu hatırlattı. Banker Bilo’nun özeti ise şöyle: Maho (Şener Şen), Köylüsü Bilo'yu (İlyas Salman) ve yöreden birçok kişiyi Almanya'ya götürmek vaadiyle paralarını alır. Ancak onları Almanya'ya değil, İstanbul'a götürmektedir. Kamyon kasasında yapılan yolculuktan sonra Bilo ve İbo (Nizam Ergüden) Almanya'ya değil de İstanbul'a geldiklerini öğrenirler ancak iki arkadaş birbirini kaybeder.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading