Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP'nin beyni 'emcüklendi': Özgür Özel kendi başdanışmanını yalanladı

CHP'nin beyni 'emcüklendi': Özgür Özel kendi başdanışmanını yalanladı

CHP yönetimi dış politikada büyük kafa karışıklığı yaşıyor. Genel Başkan Özgür Özel, Rusya ve Çin'le ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılmasını 'partinin yol haritası' olarak nitelerken, Mavi Vatan'a masal diyen başdanışman Namık Tan, Türkiye'nin muhtemel BRICS üyeliğini 'diplomatik intihar' olarak niteliyor.

Gündem

04.09.2024, 17:50

Doğu ve Batı ile ilişkilerin mahiyeti konusunda CHP yönetiminde büyük kafa karışıklığı yaşanıyor. 

AK Parti seçmenlerine "Hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekalısınız" diyerek hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevi çıkışında el üstünde tutarak protokolde ağırlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugünkü açıklamalarıyla herkesi şaşırttı. 

Partisi tarafından düzenlenen 'İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'ndaki konuşmasında Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'ın aynı milletin farklı devletleri olduğunu, ilişkilerin hep en üst düzeyde tutulması gerektiğini belirterek Balkanlar ve Orta Asya'daki Türk cumhuriyetlerinin de aynı kapsamda bulunduğunu söyledi. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni (AB) hedeflediğini, fakat aynı zamanda Rusya ve Çin'le ilişkileri en üst düzeye taşıması gerektiğini kaydeden Özel, "Rusya ve Çin gibi güçlü devletlerle diplomatik ilişkilerin en iyi şekilde geliştirilmesi, en üst noktaya getirilmesi ve sürdürülmesi partimizin terk etmeyeceği bir yol haritasıdır" dedi. 

CHP Genel Başkanı bu sözleriyle kendi yardımcısına net bir cevap vermiş oldu. Özel, 'Dış Politika Başdanışmanı' sıfatıyla istihdam ettiği emekli büyükelçi Namık Tan ile taban tabana zıt ifadeler kullandı. 

MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad Akıncı öldürüldü MİT'ten Irak'ta nokta temizlik: PKK'nın sözde Mahmur genel sorumlusu Azad... Haberi Görüntüle

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Türkiye'nin olası BRICS üyeliğini eleştirirken sosyal medya hesabında zehir zemberek ifadeler kullanan eski Washington Büyükelçisi Namık Tan, Rusya ve Çin'le ilişkileri en üst noktaya taşıyacak böyle bir girişimi 'diplomatik intihar, diplomatik çılgınlık, şark kurnazlığı' olarak niteledi. 

BRICS üyeliği söylentisinin bile kötü olduğunu ileri süren eski UBER çalışanı Tan, Türkiye'nin Atlantik ve Batı vesayetinden kopmaması gerektiğini şu sözlerle anlatmaya çalıştı:

"BRICS’e üyelik başvurusu yapmanın dış politika ve ulusal güvenlik politikalarımız bakımından nasıl bir parça tesirli saatli bomba etkisi yapacağını varın siz düşünün.

Türkiye’nin organik kimliği ve tarihsel yönelimi bellidir. Tekerleği yeniden keşfe kalkışmanın ve bu beyhude çabayı 'diplomatik etkinlik' diye pazarlamanın da gereği yoktur."

Son açıklamalardaki derin çelişkiler CHP'nin dış politikasına kimin yön verdiği konusunda bir kez daha kafa karışıklığı yarattı.  

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading