Yandex Metrica

CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü

CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü

CHP'nin "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" krizle sona erdi. İstenilen değişiklikler yapılmış olsa da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın söz hakkıyla ilgili ifadeleri kurultaya damga vurdu. Yavaş, kendisinin de İBB Başkanı İmamoğlu gibi bir konuşma yapmayı çok istediğini ancak partinin buna izin vermediğini ifade etti.

Gündem

08.09.2024, 10:43

Cumhuriyet Halk Partisi'nde "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adı verilen tüzük kurultayı sona erdi. CHP  kurultaylarından alıştığımız tartışmalar, kavgalar yine yaşandı ama hiçbiri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sözleri kadar dikkat çekmedi. Öyle ki İmamaoğlu mu Yavaş mı tartışmasını alevlendirecek sözler Mansur Yavaş'ın ağzından teker teker döküldü. Yavaş, her ne kadar konuşmasına bunun fitne olduğunu ve bu tartışmaya alet olmak istemediğini söylese de bir kırgınlık olduğu her halinden belliydi. Buna karşılık Genel Başkan Özgür Özel'in durumu idare etmeye çalışan konuşması ve Ekrem İmamoğlu'nun Yavaş'a yönelik "keşke konuşmasaydım" minvalinde söylediği sözler benzer tartışmaların ileride de karşımıza çıkacağını gösterdi.

İlan yayınlandı: Onlarca memur alınacak: 65 KPSS puanı olan başvuruyor! İlan yayınlandı: Onlarca memur alınacak: 65 KPSS puanı olan başvuruyor! Haberi Görüntüle

"BEN DE EKREM BAŞKAN GİBİ KONUŞMAK İSTERDİM"

Sözlerine konuşma yapacağının kendisine sadece 1 saat önce haber verildiğini hatırlatarak başlayan Mansur Yavaş, "Polemik çıkartmak istemiyorum ama ben de Ekrem başkanımın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve bu konulardaki fikirlerimi açıklamak isterdim. Ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp, 'Siz de konuşun' dendi. Değerli arkadaşlar bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa, şöyle bir sorun vardır; aylardır yakılan fitne ateşine, yani 'Ekrem mi, Mansur mu?' ki şiddetli bir şekilde karşı çıkıyoruz, bu konuda Genel Başkanımızın görüşü, açıklamaları belli." ifadelerini kullandı. 14 büyükşehir başkanlığı kazandığını söyleyen Yavaş, yalnız iki belediye başkanının konuşturulmasının doğru olmadığını, tüm belediye başkanlarının mesajlarını vermesi gerektiğini söyledi. 

Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Haberi Görüntüle

ÖZGÜR ÖZEL KRİZİ SONA ERDİRMEK İÇİN ÇABALADI

Özgür Özel ise Mansur Yavaş'ın bu sözlerine oldukça alttan alan ifadelerle cevap verdi. Özel'in adeta partide ve ikili arasında bir kriz çıkmaması, Mansur Yavaş'ın küsmemesi için cümlelerini seçerek kullandığı dikkatlerden kaçmadı. Özel, "Mansur başkanımın konuşmasıyla birlikte sakın ha sakın, basın sanır ki iki gözümüzden biri kurumuş, birisi yaşarmış. İkisini de birbirinden ayırmam." Tüm sorumluluğu üzerine alan Özel, "'Mansur başkana da soralım, arzusu varsa ona da bir söz hakkı verelim.' dedim. Burada tüm sorumluluk genel başkan olarak bana aittir. Bu aile, bu günden birlik ve beraberlik içinde ayrılacak bir ailedir." diyerek sözlerini tamamladı. Mansur Yavaş'ın çıkardığı konuşma krizine ilişkin görüşlerini aktaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise her zamanki gibiydi. İmamoğlu,  "Bizim aramızda sorun olmaz ama olan biten budur. Senin (Mansur Yavaş) rahatsız olacağın yerde, rahatsız olacağını duysam, bilsem, konuşmamı yere atar, konuşmam yerimde otururum başkanım. Hiç endişen olmasın." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading