Yandex Metrica

Sitede Ara

Reklam

Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk'tan mahkemede sürpriz istek: Duyanın ağzı açık kaldı

Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk'tan mahkemede sürpriz istek: Duyanın ağzı açık kaldı

Çiftlik Bank davasında "Tosuncuk" lakaplı tutuklu sanık Mehmet Aydın'ın bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mehmet Aydın, hakim karşısında yaptığı açıklamada "Kendim teslim oldum. Tutuksuz yargılanma veya ev hapsine ayrılırsam mağdurların zararını gidermek istiyorum. Bilirkişi raporuna göre dolandırıcılık yapmadığım sabittir." dedi. İstek mahkeme tarafından reddedildi.

Gündem

02.07.2024, 21:58

Binlerce mağdurun şikayetçi olduğu Çiftlik Bank davasında tutuklu bulunan Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında olduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edilirken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada söz alan Mehmet Aydın, bilirkişi raporuna göre şirketlerinin mal varlığının tüm mağdurların taleplerini fazlasıyla karşılayabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ödül: 'En Disiplinli Hac Organizasyonu' Suudi Arabistan'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ödül: 'En Disiplinli Hac Organizasyonu' Haberi Görüntüle

''MAĞDURLARIN ZARARINI GİDERMEK İSTİYORUM''

Üç yıldır cezaevinde hapis yattığını belirten 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, "Kendim teslim oldum. Tutuksuz yargılanma veya ev hapsine ayrılırsam mağdurların zararını gidermek istiyorum. Bilirkişi raporuna göre dolandırıcılık yapmadığım sabittir." ifadelerini kullandı.

Alevlerle mücadele devam ediyor! Türkiye yanıyor, ciğermiz yanıyor: Birçok ev tahliye edildi Alevlerle mücadele devam ediyor! Türkiye yanıyor, ciğermiz yanıyor: Birçok ev... Haberi Görüntüle

AĞABEYİ ÖNCEKİ SAVUNMASINI TEKRARLADI

Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini dile getirerek, tahliyesini talep etti.

Çiftlik Bank davasında "Tosuncuk" lakaplı tutuklu sanık Mehmet Aydın'ın avukatı da müvekkilinin dolandırıcılık kastıyla hareket etmediğini savunarak, şirketlerin değerlerinin mahkemece tespit edilmesi talebinde bulundu.

İstanbullular dikkat! Haliç Köprüsü Kadıköy yönü trafiğe kapatılacak: Bakın kaç gün sürecek İstanbullular dikkat! Haliç Köprüsü Kadıköy yönü trafiğe kapatılacak: Bakın kaç... Haberi Görüntüle

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Mehmet Aydın, avukatı ve ağabeyinin taleplerini reddetti. Bu talebi reddeden mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Marketlerde yeni dönem! Nakit para ile ödeme kaldırılıyor mu? Marketlerde yeni dönem! Nakit para ile ödeme kaldırılıyor mu? Haberi Görüntüle

KAÇ YIL HAPSİ İSTENİYOR?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Çiftlik Bank sistemine ilişkin 5 ayrı iddianamede, Mehmet Aydın ile Fatih Aydın hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 4 bin 582 kişiyi mağdur ettikleri gerekçesiyle 25 bin 699 yıldan 85 bin 646 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

1

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading