Cihan Aydın kimdir? FİFA kokartı neden elinden alındı?

Cihan Aydın kimdir? FİFA kokartı neden elinden alındı?

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor-Fenerbahçe maçını yöneten ve Fenerbahçeli yöneticiler tarafından ağır şekilde eleştirilen hakem Cihan Aydın hakkında flaş bir gelişme yaşandı. 8. haftada kendisine maç verilmeyen Cihan Aydın'ın FIFA kokartının da elinden alındığı öğrenildi. Peki Cihan Aydın'ın FİFA kokartı neden elinden alındı?

Gündem

03.10.2024, 09:22

Son zamanlarda Süper Lig'de hakem hataları kulüpler tarafından oldukça fazla şikayet ediliyor. Hatta yabancı hakemlerin getirilmesi konusu da tartışılmaya başlandı. Son olarak Antalyaspor- Fenerbahçe maçını yöneten hakem  Cihan Aydın verdiği kararlar nedeniyle Fenerbahçe'li yöneticiler tarafından eleştirilmişti. Cihan Aydın'a 8. haftada maç verilmezken FIFA kokartının elinden alındığı ortaya çıktı.

Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Avrupa, Türkiye'yi kıskanıyor! AB'nin saçı sakalı ağardı Haberi Görüntüle

HAKEM CİHAN AYDIN'IN FİFA KOKARTI NEDEN ELİNDEN ALINDI?

Fenerbahçe hakem Cihan Aydın'ı Türkiye futbol Federasyonu'na şikayet etmişti. Cihan Aydın'a önümüzdeki hafta maç vermeyen TFF'den çok konuşulacak bir karar geldi. TFF aldığı karar sonrası Cihan Aydın'ın FİFA kokartını geri aldı. Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Ünal'ın iddiasına göre; TFF, Cihan Aydın'ı FIFA listesinden de çıkardı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı hakem hatasını sert sözlerle eleştirerek "Bizim maçta VAR kalktı! 18.6 saniyede maç başladı! Türkiye'de bu kadar kısa sürede VAR incelemesi var mı? Tabletten pozisyona bakarken maç başladı!" ifadelerini kullanmıştı.

Coca Cola'dan sonra şimdi de Nutella! Boykota karşı 'yerli ürün' hamlesi Coca Cola'dan sonra şimdi de Nutella! Boykota karşı 'yerli ürün'... Haberi Görüntüle

CİHAN AYDIN KİMDİR?

Cihan Aydın 30 Ağustos 1992'de Bursa'da dünyaya geldi. Türk futbol hakemi.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren Cihan Aydın sporcu geçmişi nedeniyle hakemliğe yöneldi. 

2009 yılında hakemlik kariyerine adım attı. 

2015 yılından bu yana profesyonel maçlarda hakemlik yapmaya başladı. 

Süper Lig'deki ilk maçını 2022 yılında yönetti.

2022-2023 sezonunda Süper Lig’de 11 maç yönetti.

Gelecek vadeden hakemler arasında gösterilen Cihan Aydın Türkiye Kupası'nda da aktif bir şekilde görev aldı.

Cihan Aydın'ın yönettiği maçlar şu şekilde;

Turnuva Y. Maç Sarı Kırmızı Penaltı

Türkiye Kupası 11 43 3 3

Süper Lig 11 29 2 3

1. Lig 47 205 7 11

2. Lig 32 169 6 5

3. Lig 26 121 8 10

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading