Cihat Yaycı, Türk toprağı Zürafa Adası'nda Yunanistan'a meydan okudu

Cihat Yaycı, Türk toprağı Zürafa Adası'nda Yunanistan'a meydan okudu

Mavi Vatan doktrininin kurucusu emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanistan'ın hak iddia ettiği Zürafa Adası'na giderek mütecaviz Atina yönetimine meydan okudu. Yaycı, bölgeye birkaç ay önce Yunan Sahil Güvenlik botunun saldırısına uğrayan kaptan İlker Özdemir ile birlikte gitti. 

Gündem

24.09.2024, 16:56

Mavi Vatan haritasının çizeri, Türkiye'nin Mavi Vatan doktrinin kurucusu müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanlıları çileden çıkaran bir eyleme daha imza attı. Yaycı, yüzlerce yıldır Türk toprağı olan ancak son yıllarda Atina'nın üzerinde hak iddia ettiği Zürafa Adası'na gitti. 

Yaycı, çok konuşulan deniz seferini Zürafa Adası çevresinde bir süre önce Yunan Sahil Güvenlik botlarının fiilî saldırısına uğrayan balıkçı İlker Özdemir'le birlikte yaptı. 

'İlker Kaptan'ın teknesiyle Gökçeada'dan demir alan Yaycı, ziyaret için seçtiği tarihin önemli olduğunu, çünkü 22 Eylül 2024 tarihinden 101 yıl önce Gökçeada'nın Yunan işgalinden kurtulduğunu dile getirdi. 

Tekneyle Zürafa Adası karasularına giren Yaycı, bölgede bir süre Yunan Sahil Güvenlik botlarını bekledi. Ancak Atina yönetimi geçmişteki provokasyonlarına yenisini ekleyecek cesareti gösteremedi. 

Meriç Aral kimdir? Serkan Keskin kiminle evlendi? Meriç Aral kimdir? Serkan Keskin kiminle evlendi? Haberi Görüntüle

ZÜRAFA ADASI TÜRK'ÜN ADASIDIR 

Bölgede çektiği görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınlayan Yaycı şunları söyledi:

"Türk'ün adası Zürafa Adası'ndayız. Gökçeadalı vatandaşlarımızla birlikteyiz. Elimizde Türk bayrağımızı açtık. Gidemediğin yer senin değildir. Mavi Vatan'a sahip çıkmak ancak buralarda bulunmakla, avlanmakla, gezmekle, gemi dolaştırmakla olur. O yüzden biz de bugün buradayız. 

Hem de bugün 22 Eylül... Yani Gökçeada'nın düşman işgalinden kurtulduğu gün. Gökçeada'nın bir kayası olan, bir adası olan Zürafa Adası'ndayız. Bir kaya deyip geçmeyin. Çünkü bu kayalığın karasuları, köyleriyle birlikte Gemlik ilçesi büyüklüğündedir. 

Altındaki hidrokarbonlar, petrol, doğalgaz, balık... Bunların hepsi de birer zenginlik ve refah kaynağıdır. O yüzden burayı sahipsiz bırakmayalım. Zürafa Adası Türk'ündür. Zürafa Adası Türk'ündür diyemeyen, Türk değildir."

Dolar kurundaki baskı devam ediyor! İşte 17 Eylül 2024 güncel dolar, euro fiyatları Dolar kurundaki baskı devam ediyor! İşte 17 Eylül 2024 güncel... Haberi Görüntüle

ATİNA BASINI GERÇEKLERİ İNKAR EDİYOR

Yunanistan, Semadirek adasının doğusunda, Türkiye anakarasına yakın konumdaki Zürafa Adası üzerinde hak iddia ediyor. Yaklaşık 9 metrekarelik bu küçük kaya parçasının uluslararası anlaşmalardaki hukuki durumunu Cihat Yaycı net ifadelerle açıklamıştı. 

Lozan Anlaşması'na göre Türkiye anakarasına 3 mil yakınlıkta bulunan ve Yunanistan'a ismen devredilen adalar dışındaki tüm ada, adacık ve kayalıkların Türkiye'ye ait olduğunu dile getiren Yaycı, bu durumun tartışmasız olduğunu ve Zürafa Adası'nın da bu kapsamda bulunduğunu dile getiriyor. 

Zürafa Adası, Yunanistan'a ismen devredilmiş Semadirek'in 6,5 mil doğusunda bulunuyor.

Yaycı'nın Zürafa Adası seferinden rahatsız olan Yunan basını ise sözkonusu eylemin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasındaki görüşmeyi sabote etmeye yönelik olduğunu ileri sürdü. 

Zürafa Adası'nın mülkiyeti konusunda hiçbir hukukî kanıt sunamayan Atina basını, "Türkler gözlerini Zürafa'ya dikti. Temmuz ayında bir Türk balıkçı ile Sahil Güvenliğinin karıştığı bir olay uydurmakla kalmadılar, aynı zamanda Yunan kaya adasını 'Türk' olarak tanımladılar" şeklinde ifadeler kullandı. 

Atina basını, saldırı ânının saniye saniye kaydeden İlker Kaptan'ın yayınladığı görüntüleri bile 'uydurma' olarak niteledi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading