Sitede Ara

Cihat Yaycı'dan Türklük-Türkiyelilik uyarısı: Aman ha! Kosova gibi olur, parçalanırız

Cihat Yaycı'dan Türklük-Türkiyelilik uyarısı: Aman ha! Kosova gibi olur, parçalanırız

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirmeye ve Türklük tanımını 'Türkiyelilik' kavramına dönüştürmeye çalışanlara tepki gösterdi. Türkiyelilik kavramının Anayasa'ya girmesi halinde bunu 'halklar'ın izleyeceğini, daha sonra özerklik ve bağımsızlık için referandum adımlarının atılacağını kaydeden Yaycı, "Aman ha, Kosova gibi oluruz" diyor.

Gündem

11.10.2024, 13:49

Türkiye'nin Mavi Vatan doktrinini hazırlayan müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, Anayasa'nın ilk 4 maddesini ve 'Türklük' tanımını tartışmaya açan kesimlere tepki gösterdi. 

Türk milleti kavramını yeterince kapsayıcı bulmayanların bunun yerine 'Türkiyelilik' tanımını önerdiğini hatırlatan Yaycı, bu kavramın Türklüğün yerine Anayasa'ya girmesi halinde çok tehlikeli bir sürece kapı aralanacağını belirtti. 

'Türkiyelilik'ten sonra sıranın 'halklar'a geleceğini, bunu etnik, mezhepsel ve dinsel bölünmenin izleyeceğini dile getiren Yaycı, Youtube platformundaki Ezber Bozan kanalında şunları söyledi:

Cihat Yaycı

"Anayasa'nın ilk 4 maddesi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleridir. Bunun demokrasiyle ya da başka bir şeyle ilgisi yok. Zaten her devletin bir yapısı vardır, o yapıyı tarif ediyor. Devletin yapısını mı değiştirmeye kalkışacaksın? 

İlk 4 maddeyi değiştiren, devletin yapısını değiştiriyor demektir. Cumhuriyeti ve temel ilkeleri de değiştirmen gerekir ki böyle bir şey olamaz. Bu devleti hiç kimse yıkamaz evvelAllah ama sen Anayasa yoluyla da yıkmaya çalışamazsın. 

Anayasa'nın 66. maddesi ilk 4 madde kadar kritik ve önemlidir. O madde Türk milletini tarif eder, Türk'ü tarif eder. Türk kimliğini tarif eder. 'Kimsenin ırkı, dini, soyu, sopu önemli değildir' der. Bu bir ulus kimliğidir. Almanlık gibi Fransızlık gibi Amerikanlık gibi..."

Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli, ne iş yapıyor? Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli,... Haberi Görüntüle

ADAM ZENCİ AMA 'BEN FRANSIZIM' DİYOR

"Demokratiklik ve kapsayıcılık adı altında bu maddeyi değiştirmeye çalışan bazı partiler ve şahıslar var. 'Bu söz kapsayıcı değil' diyorlar. Ne olsunmuş? 'Türkiyelilik.'

Nereden çıktı Türkiyelilik? Sen bir ulus kimliği hemşehriliğe nasıl indirgeyebilirsin? Olacak iş değil. Adam diyor ki, 'Ama Amerikalılık var' diyor. Amerikalılık diye bir şey yok. Amerikanlık var. Senin tercüme hatanla bir milletin kimliğini yok edemezsin. Birlik-bütünlüğüne silah çekemezsin.

'I am an American' diyor. Amerikan diyor, Amerikalıyım demiyor. Amerikan... Fransız gibi Türk gibi Alman gibi İngiliz gibi... Fransa'da sol iktidar var ve 'Burada Fransız kimliği son derece önemlidir, yüceltilmelidir' diyor. 'Fransalı' demiyor. 

Adam zenci yahut Çinli... Soruyorsun, 'Ben Fransız'ım' diyor. Burada da herkes Türk'üm diyecek. Türk kimliğini ortadan kaldırmak Türkiye'yi bölme noktasına getirir. 

Neden? Çünkü Türkiyeli dediğiniz zaman 'O halde Türkiyeliler kimlerden oluşuyor?' sorusuyla bunun altı doldurulacak. O zaman Anayasa'ya 'halklar' girecek. Bunların tam istediği de o... Etnik gruplar girecek, dinler girecek, mezhepler girecek... Özerk özel bölgeler girecek. 

1933'teki Montevideo Sözleşmesi ve Cemiyet-i Akvam kararının aynen Kosova'da uygulandığı gibi, burada da kendilerine özel bölgelerde yaşayanlar 'ayrılma' hakkı elde edecektir. Buna ilişkin referandum hakkı elde edecektir. Kosova'da durum aynen böyle olmuştur. 

Aman ha! Onun için Anayasa'da Türk tanımı da değişmemelidir, ilk 4 madde de değişmemelidir. Bu son derece önemlidir. Aman Türk milleti, 'uyan' diyorum."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading