Cinayeti aydınlatacak o kritik soru iddianamede! Kör düğüm çözülüyor: Narin Güran iddianamesinde yeni gelişme!

Cinayeti aydınlatacak o kritik soru iddianamede! Kör düğüm çözülüyor: Narin Güran iddianamesinde yeni gelişme!

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin'in ölümüyle ilgili amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında müebbet hapis cezası istenirken iddianamede dikkat çeken ayrıntılara yer verildi.  Öyle ki cinayetin bir numaralı sanığı olan amca Salim Güran'ın olay günü Eğertutmaz Deresi kenarında kamera görüntüleri ortaya çıktı. Anne Yüksel Güran'ın sorduğu o sorusu cinayetin neden işlendiği konusunu aydınlatacağı  düşünülüyor. 

Gündem

22.10.2024, 18:06

Türkiye'nin yakından takip ettiği Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın korkunç bir cinayete kurban gittiği belirlendi. Yürütülen soruşturma kapsamında annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Salim Güran başta olmak üzere 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Herkes Narin'in katili ya da katilleri kim diye merak ederken Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede savcı dikkat çeken bir detaya yer verdi. 

12 sayfalık iddianamede yer alan detaylar, tüyler ürpertti. İddianamede yer alan her bilgi, Narin'e nasıl kıyıldığını gözler önüne serdi. İddianamede, amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Dosyada ayrıca HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre olay günü şüphelilerin nerede olduğuna ilişkin tespitlere yer verildi.

Yenidoğan soruşturmasında adı geçen hastaneye saldırı! Yenidoğan soruşturmasında adı geçen hastaneye saldırı! Haberi Görüntüle

OLAY GÜNÜ ANNE, AMCA, AĞABEY VE NEVZAT AYNI YERDEYDİ

İddianamede, hazırlanan rapora ilişkin şunlar kaydedildi;

"Şüpheliler hakkında HTS kayıtlarında, olay günü anne Yüksel Güran'ın saat 14.28'de telefonu kapandığında ikametinde olduğu, aynı gün saat 15.38'de telefonu açıldığında yine ikametinde olduğu, ağabey Enes Güran'ın olay günü saat 14.30'da telefonu kapandığında ikametinde olduğu, aynı gün 15.41'de telefonu açıldığında yine ikamette bulunduğu, amca Salim Güran'ın olay günü saat 14.52 sıralarında ikametinden çıktığı, saat 15.19'a kadar Arif Güran'ın ikameti ve yakınlarında bulunduğu, saat 15.20'de ahırın oraya geçiş yaptığı ve saat 16.10'a kadar Arif'in evinde ve müştemilatında olduğu, Nevzat Bahtiyar'ın ise olay günü saat 15.08'de Salim Güran ile telefonda görüştükten sonra ikametinden ayrıldığı, Arif'in ikameti ve civarında olduğu, saat 15.27 sıralarında Arif'in evine geldiği evde bulunduğu, aynı gün saat 15.35'e kadar Arif'in ikametinde olduğu ve daha sonra ayrıldığı, saat 16.00 sıralarında Narin'in cesedinin bulunduğu yerde olduğu tespit edilerek, Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar'ın olay günü öncesinde ve sonrasında birlikte hareket ettikleri değerlendirilmiştir."

Behzat Ç. hem köpeklere hem dostlarına bakıyor: Ademciğim, al bu 12 milyon senindir Behzat Ç. hem köpeklere hem dostlarına bakıyor: Ademciğim, al bu... Haberi Görüntüle

AMCA SALİM GÜRAN EĞERTUTMAZ DERESİ'NDE 7 DAKİKA BOYUNCA DURDU 

Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğu yeri aile üyeleri ve şüphelilerin bilme ihtimali doğrultusunda Eğertutmaz Deresi'ni gören kamera kayıtlarının ayrıntılı olarak incelendiği belirtilen iddianamede, olay günü bir aracın saat 22.35 sıralarında cesedin bulunduğu yere doğru hareket halinde olduğu, saat 22.48'de cesedin bulunduğu alanda durduğu, saat 22.55 sıralarında ise dönüşe geçtiğinin tespit edildiği, bu hususun dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu ve HTS analiz raporu çerçevesinde değerlendirildiğinde kamera kayıtlarında cesedin bulunduğu yere gelen kişinin şüpheli Salim Güran olduğunun net bir şekilde tespit edildiği ifade edildi.

İddianamede, böylece şüphelinin cesedin bırakıldığı yeri bildiği ve olay günü kontrol amaçlı gittiği hususunu açıkça ortaya koyduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

CHP'de sular durulmuyor: İstismar vakasından gözaltına alındılar! CHP'de sular durulmuyor: İstismar vakasından gözaltına alındılar! Haberi Görüntüle

ABİ ENES'İN ÇELİŞKİLİ BEYANLARI 

İddianamede, ağabey Enes Güran'ın olay günü ve sonrasında alınan her iki beyanında da Narin'in kaybolduğu saat ile ilgili sürekli olarak çelişkili beyanlarda bulunduğu ifade edildi.

İddianamede, şöyle denildi:

"Olay günü mahalle bakkalına giderek alışveriş yaptığı yönündeki beyanının mahalle bakkalının o gün dükkanını kapattığına dair beyanı karşısında açıkça gerçeğe aykırı olduğunun tespit edilmiştir. Narin son kamera açısına girdiği saat olan 15.11 öncesinde ve sonrasında ikamette bulunduğunun HTS analiz raporu ve bilirkişi raporuyla sabit olduğu, şüphelinin gözlerinde bulunan morluklara ilişkin olarak ilk olarak mısır tarlasında meydana geldiği yönündeki beyanları sonrasında kendisine sinirle vurmuş olabileceğini söyleyerek açıkça çelişkiye düşmüştür. Sırtında bulunan tırnak izine benzer izlere ilişkin ilk beyanlarında bir açıklamada bulunamaz iken sonrasında alınan beyanlarında arama çalışmalarında bazı yerlere girerken sırtının çizilmiş olabileceği yönündeki çelişkili beyanları, ceza infaz kurumunda bulunmakta iken görüş esnasında sürekli adli tıp raporlarının çıkıp çıkmadığını sorması nedeniyle üstü örtülü bir şekilde Narin'in cesedi üzerinde kendisine ait herhangi bir DNA çıkıp çıkmayacağı hususunda tedirgin olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor Haberi Görüntüle

NARİN'İN KARDEŞİ EREN KİMSEYE BİŞEY ANLATMAMASI KONUSUNDA UYARILDI 

Narin'in diş fırçasını kullanması gibi bir durumdan bahsetmesi ve kardeşi Eren'i kimseye bir şey anlatmaması şeklinde tembih etmesi hususları dikkate alındığında şüphelinin olayın en başından itibaren çelişkili beyanlar ile tutum ve davranışlarda bulunduğunu, eyleme iştirak etmiş olmanın korkusuyla bu şekilde davrandığının açıkça görüldüğü, dolayısıyla diğer şüphelilerle birlikte Narin'in öldürülmesine ilişkin iştirak iradesi içerisinde olduğu hususunda yeterli şüphe bulunmuştur.

Galatasaray Elfsborg'u yenerse gruptan çıkar mı? Galatasaray Elfsborg'u yenerse gruptan çıkar mı? Haberi Görüntüle

ANNE YÜKSEL İLE AMCA SALİM ARASINDA İLİŞKİ VAR MI? 

Şüpheli anne Yüksel Güran da olay günü ilk saatlerden itibaren Narin'in vefat ettiğini bildiği şeklinde hal ve tavırlar sergilediği, üzüntünün yanı sıra bir korku ve endişe barındıran sözler söylediği, 'Enes'i nasıl kurtarabilirim?' şeklinde beyanlarının bulunduğu, Narin'in cansız bedenine ulaşıldığı gün çıkan tartışmada kardeşi Yasemin'in 'Doğruyu söyleseydiniz böyle olmazdı.' şeklindeki sözleri, Nevzat Bahtiyar'ın alınan savunmalarında istikrarlı olarak Yüksel ile Salim Güran arasında bir ilişki olabileceği yönündeki beyanları ayrıca Narin'in cansız bedeninin Nevzat isimli şüpheli tarafından götürüldüğü esnada arkasından bakarak ağladığı yönündeki beyanlar dikkate alındığında diğer şüphelilerle Narin'in öldürülmesine ilişkin iştirak iradesi içerisinde olduğu hususunda yeterli şüphe bulunduğu tespit edilmiştir."

İddianamede, şüpheli Nevzat Bahtiyar hakkında şu değerlendirmede bulunuldu:

"Şüphelinin ilk andan itibaren Narin'e ait cansız bedeni alarak ve çuval içerisine koyarak Eğertutmaz Deresi'ne bıraktığı yönündeki beyanları, çuval ile şahsın ahırında bulunan çuvalın benzer ve numaralarının ardışık olduğunun belirlendiği, kamera kayıtlarından Narin'in cansız bedenini kendisinin bulunduğu yere bıraktığı belirlenmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading