Yandex Metrica

Sitede Ara

Çivi çakılamaz denilen Boğaz'a kaçak villa skandalında flaş karar

Üsküdar Vaniköy sırtlarında orman içine yapılan kaçak villa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yıkılıyor. Bakanlık ekipleri yıkıma başlayınca apar topar gelen İBB ekipleri katliama devam ediyor.

Gündem

04.09.2024, 13:32

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki alanında bulunan Üsküdar Vaniköy sırtlarındaki kaçak villa inşaatına göz yumdu.

Üsküdar Vaniköy sırtlarında orman içine yapılan kaçak villa inşaatına göz yuman İBB'ye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü "dur" dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun bonservisi ne kadar? Galatasaray kaç para kazandı? Kerem Aktürkoğlu'nun bonservisi ne kadar? Galatasaray kaç para kazandı? Haberi Görüntüle

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde, birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskânlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir.''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mühürlediği Vaniköy'de bulunan kaçak yapının yıkımı bugün bakanlık tarafından başlatıldı.

İstanbul'da organize suç örgütlerine KUYU operasyonları: Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da organize suç örgütlerine KUYU operasyonları: Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

KAÇAK YAPININ YIKIMI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştirildiği tespit edilen ve inşaat çalışmaları durdurulan alana sabah saatlerinde geldi. Bölgedeki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerin yıkımına iş makineleriyle başlandı.

Ekiplerin saha incelemesinde, Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nda, yürürlükteki imar planında "ikinci grup koru alanı ağaçlandırılacak alanlar" lejantında kalan bölgede tespit edilen ve yıkımına başlanan yapılar şu şekilde:

"3 adet 2 katlı, 4 adet 1 katlı kısmen betonarme kısmen çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemli yapılar, 1 adet havuz yapısı, 1 adet güçlendirilmiş set yapısı, betonarme istinat duvarları, merdivenler, bahçe duvarları, bekçi kulübeleri, altyapı çalışmaları, yapı malzemeleri ve atıkları, doğal zeminde beton enjeksiyonu, kazı, dolgu, kademelendirme ve setler"

Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi ne kadar? Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi... Haberi Görüntüle

İBB EKİPLERİ DE YIKIM ÇALIŞMASINA KATILDI

Yıkım için harekete geçmeyen İBB, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Vaniköydeki kaçak villayı yıktığını görünce, bölgeye apar topar zabıta ve iş makinesiz yıkım ekibi gönderdi. Kazma kürekle yıkım yapmaya çalışan İBB ekiplerinin görüntüleri kayıt altına alınıyor. İBB'nin, kaçak villaları biz yıktık paylaşımı yapması bekleniyor. Bakanlık ekipleri yıkıma başlayınca apar topar gelen İBB ekipleri katliama devam ediyor.




Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading