Coca Cola'dan sonra şimdi de Nutella! Boykota karşı 'yerli ürün' hamlesi

Coca Cola'dan sonra şimdi de Nutella! Boykota karşı 'yerli ürün' hamlesi

Terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının ardından İsrail destekçisi firmalara karşı başlatılan boykor birçok firmayı çaresiz bıraktı. Boykot nedeniyle büyük zarara uğrayan firmalar "yerli ürün" algısıyla Türkiye pazarında tutunmaya çalışıyor. 

Gündem

30.09.2024, 21:35

Gazze Şeridi'nde soykırımı sürdüren terör devleti İsrail'e karşı tüm dünyada güçlü boykot sürüyor. Türkiye'de terör devleti İsrail'i destekleyen firmalar boykot nedeniyle zor günler geçiriyor. 

Boykot markası Nutella Türkiye'deki satışlarının önemli oranda düşmesinin ardından ‘yerli ürün’ algısı oluşturmak için reklam kampanyası başlattı. 

2, 3, 4 Ekim Bolu'da okullar tatil mi? Yarın Bolu'da okul yok mu? Kar tatili mi oldu 2, 3, 4 Ekim Bolu'da okullar tatil mi? Yarın Bolu'da... Haberi Görüntüle

"YERLİ MARKA" ALGISI

Gelirlerinde ciddi kayıplar olan Nutella yeni ambalajında, Türkiye’deki şehirlere ve tarihi yapılara ait görsellere yer verdi. 

Nutella markasının ait olduğu İtalya menşeli şirket Ferrero, Tel Avivde bir merkez ofise sahip.  Ferrero, İsrail merkezli bir girişim olan Douxmatok ile iş birliği halinde.

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı çalışmıyor mu, bozuldu mu? Eminönü Sirkeci seferleri iptal mi? Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı çalışmıyor mu, bozuldu mu? Eminönü Sirkeci seferleri... Haberi Görüntüle

COCA COLA DA KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Boykottan önce Türkiye'deki hemen hemen her market ve bakkalda rastalamak mümkün olan Coca Cola'ya karşı başlatılan boykotun ardından markanın satış oranlardan ciddi bir düşüş yaşandı. Birçok yerli markanın da ortaya çıkmasıyla birlikte Coca Cola'nın gelirlerinde de ciddi kayıplar yaşanmıştı. İsrail'e destek vermesiyle bilinen Coca Cola boykota karşı "yerli marka" algısı oluşturmak için kampanya başlatmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading