Çocuk cinayetleri ve istismara karşı ilk adım: 22 üyeden oluşacak

Çocuk cinayetleri ve istismara karşı ilk adım: 22 üyeden oluşacak

TBMM Genel Kurulunda çocukların korunmasına yönelik Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. Tüm siyasi partiler olumlu yönde oy kullanırken 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Gündem

09.10.2024, 11:51

Son dönemde yaşanan çocuk cinayetleri ve çocuk istismarı olayları toplumda büyük bir infiale yol açarken TBMM Genel Kurulunda dikkat çeken bir adım atıldı.

Genel Kurulda, siyasi partilerin, "çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve beden sağlıklarının gelişimi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan araştırma açılmasına ilişkin önergeleri birleştirilerek masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Haberi Görüntüle

VERİLER NE DİYOR?

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, son dönemde öldürülen bazı çocukların yaşadığı süreçleri anlatarak çocukları tüm kötülüklerden koruyacak bir sistem inşa edilmesi gerektiğini belirtirken Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2020'den beri mağdur çocuk sayısında yüzde 42, suça sürüklenen çocuk sayısında da yüzde 57 artış olduğunu kaydetti.

Taşcı, "Nedenlerini anlamak ve o nedenleri ortadan kaldırmak zorundayız. 2015-2023 arasında çocuğa cinsel istismar sayısı ikiye katlanmış. Vaka sayısı artıyor ancak kovuşturma ve mahkumiyet oranları azalıyor. Demek ki bizim ilk suçta, ikinci suçu işleme cesaretini kıracak bir sistem inşa etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Boğaz'da büyük tehlike! İki yük gemisi çarpıştı Son dakika: Boğaz'da büyük tehlike! İki yük gemisi çarpıştı Haberi Görüntüle

DİZİLER VE FİLMLER

MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık da her gün bir yenisine şahit oldukları cinayet, taciz ve şiddet vakalarının artmasının toplumsal endişeyi ve infiali tırmandırdığını dile getirdi.

Çocukların ihmal ve istismarı ile çocuklara yönelik şiddetin, kadına yönelik şiddetten ayrı düşünülemeyeceğine dikkat çeken Pelin Yılık, şunları kaydetti;

"Son dönemlerde her türlü sosyal medya platformunda, dijital mecralarda, filmlerde ve bilgisayar oyunlarında şiddetin ve her türlü cinsel sapkınlığın özendirildiğini ve artırıldığını görüyoruz. Bu konuda denetim mekanizmasının daha sert tedbirler alması, özellikle televizyon programlarının ve dizilerinin Türk aile yapısına uygun duruma getirilmesi gerekiyor." 

Çile İstanbul! Mega kentte trafik yolları felç etti: Araçlar ilerlemekte zorluk çekti Çile İstanbul! Mega kentte trafik yolları felç etti: Araçlar ilerlemekte ... Haberi Görüntüle

"YETERLİ GÖRMEDİK, GÖRMEYECEĞİZ"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık ise Türkiye nüfusunun yüzde 26'sını 22 milyon çocuğun oluşturduğunu; çocukların beden ve ruh sağlıklarını koruyarak güven içinde geleceğe hazırlamanın en büyük görevleri olduklarını belirtirken "AK Parti 22 yıldır kadın ve çocuklar noktasında yapılabilecek her şeyin hem dünyadaki örnekleri hem de kendi örneklerimizi geliştirerek yaptık, bu konuda asla yüksüneceğimiz bir husus yoktur. Yaptığımız hiçbir çalışmayı yeterli görmedik, görmeyeceğiz." dedi.

Son dakika: Discord şanjacısı tutuklandı! Küçük çocukları tehdit eden şüpheli hakkında karar verildi Son dakika: Discord şanjacısı tutuklandı! Küçük çocukları tehdit eden şüpheli... Haberi Görüntüle

22 ÜYEDEN OLUŞACAK

TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmelerin ardından çocukların korunmasına yönelik Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi

Tüm siyasi partiler olumlu yönde oy kullanırken 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading