Yandex Metrica

Çocuklara tecavüz görüntülerini paket halde satıyorlar! Bu iğrençliğe kim dur diyecek?

Çocuklara tecavüz görüntülerini paket halde satıyorlar! Bu iğrençliğe kim dur diyecek?

Çocuklara-bebeklere taciz ve tecavüz görüntülerini sosyal medya uygulaması Telegram'da paket halde satan sapkın gruplar, binlerce vatandaşa mesaj gönderip "En ucuzu bizde" diyor. Güvenlik birimlerinin bu iğrenç kepazeliğe bir an önce müdahale etmesi gerekiyor.

Gündem

09.09.2024, 08:18

Çocuk tacizcileri tarafından çekilmiş istismar görüntüleri bazı sosyal medya uygulamalarında serbestçe pazarlanır hale geldi.

Kendilerine müşteri bulmak için kitle iletişim uygulamalarını kullanan sapkın gruplar, içerisinde iğrenç görüntülerin bulunduğu arşivi pazarlama yolunda birbiriyle yarışıyor. 

Suç unsuru görüntülerin satıldığı uygulamaların başında ise Telegram geliyor. 

ABD-İsrail gözetiminden kaçmak isteyenlerin rağbet göstermesiyle son dönemde küresel ölçekte kullanım ağı elde eden Telegram yazı, resim veya görüntü paylaşmayı amaçlayan kişilerin özgürce kanal açabildiği en yaygın sosyal medya aygıtlarından birine dönüştü. 

Ancak uygulamadaki denetimsizlik, çocuk istismarcılarına kârlı kazanç kapısı araladı. Sapkın çeteler, ellerindeki iğrenç arşivi pazarlamak için Türkiye'de binlerce kişiye e-posta göndererek Telegram kanallarına yönlendiriyor. 

Telegram sapkın grupların iğrenç arşivler pazarladığı ortamlardan birine dönüştü.

Sapkın grubun peşine düşen binlerce sapık, banka kanalıyla para transferi yaparak yahut kripto ödeme sistemini kullanarak 100 lira ile 500 lira arasında bir meblağ karşılığında bu iğrençlikten 'faydalanabiliyor'.

'Çocuk-bebek p.rn.ları... En kaliteli, çoğu 20 dakikalık' ifadesiyle pazarlanan iğrenç arşiv konusunda vatandaşlar, güvenlik birimlerine çağrıda bulundu: Çocuklara yönelik istismarın görüntülerini oluşturan, saklayan, yayan ve bunları satmak isteyenlere göz açtırmayın

Caner Tikicieri kimdir? Kick Boksçu Caner Tikicieri nasıl öldü? Caner Tikicieri kimdir? Kick Boksçu Caner Tikicieri nasıl öldü? Haberi Görüntüle

'ELİM AYAĞIM TİTRİYOR' DİYEREK ANLATTI

Kendisine gönderilmiş bir elektronik mesajı sosyal medya hesabında duyuran bir vatandaş, "Elim ayağım titriyor" diyerek kaleme aldığı şu yazıyı paylaştı ve yetkililerin harekete geçmesini istedi:

"Az önce Telegram'dan bana bir mesaj geldi. Belli ki benim dışımda insanlara da rahatça ulaşıyorlar. Mesajın sadece bir kısmını aşağıda paylaşıyorum. 

Bu mesajı atan kişi stokların güncellenmiş olmasından, 300 adet videodan bilmem neden falan bahsediyor; çoklu alana kampanya yapmış o... çocukları. Ve en ucuz, en hesaplı grup da buymuş. Demek ki aralarında rekabet de var. 

Neresinden tutup neresine gideceğimi kestiremiyorum konunun. O yüzden bam bam yazıyorum.

Bu özgürlük meselesi değil. "Bunu yasaklayıp iletişim özgürlüğümüzü elimizden almayın" denecek bir durum değil. Telegram çocuk p.rnoları gruplarının rekabet içerisinde olduğu bir oluşum ve bir an önce yasaklanmalı. 

Herifler artık 'bende bu içerik var' diye satış yapmıyor bakın. 'En ucuzu bizde' diye reklam yapıyorlar. Herhangi bir kişiye de rahat rahat mesaj atıp bunu yayıyorlar. Herhangi bir çekinceleri yok. Attığı demo videolarda bebek bile var. Bebek bebek..." 

Sapkın çeteler Telegram'da binlerce kişiye bu görseli yolluyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

1

0

0

2

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading