Yandex Metrica

Çocukları böyle zehirliyorlar! Google Play Store'da +18 kitap rezaleti: Sapkın içerikler en çok satanlar listesine girdi

Çocukları böyle zehirliyorlar! Google Play Store'da +18 kitap rezaleti: Sapkın içerikler en çok satanlar listesine girdi

Sapkın içerikleriyle Türk gençlerini etkisi altına alan Wattpad'in yankıları sürerken sanal sapkınlığın bir diğer adresi de Google'ın uygulama mağazası Play Store oldu. En çok satan kitaplar başlığı altında toplanan +18'lik içerikler herkese açık ve görünüşe göre herhangi bir filtrelemeye tabi değil. 

Gündem

17.09.2024, 12:20

Pedofili, ateizm, LGBT, ve ensest temalı müstehcen içerikli kitaplar gençlere zehir salıyor. Wattpad’in yasaklanmasının ardından bir başka skandal da Google'ın uygulama mağazası Play Store'da yaşandı.

Google Play Store'da kitaplar bölümünde en çok satanlar arasında yer alan müstehcen yayınlar görenleri 'pes' dedirtti.

Gibi dizisi 6. sezon ne zaman çıkacak? GİBİ yeni bölüm tarihi belli oldu! Gibi dizisi 6. sezon ne zaman çıkacak? GİBİ yeni bölüm... Haberi Görüntüle

BU YAYINLARA KİM İZİN VERDİ?

Play Store dünyası üçüncü parti geliştiricilerin kendi uygulamalarını ve oyunlarını yayınladığı bir uygulama pazarı olduğundan Google, bu uygulama ve oyunları yayınlarken Play Store politikalarına uyup uymadıklarını titizlikle inceleyip içerikleri bir filtreden geçiriyordu. Ancak görünen o ki milyonlarca kişiye hizmet veren şirket, Play Store’da yayınlanan e-kitaplar için aynı titizliği göstermemiş.

Kitaplar bölümündeki en çok satanlar sekmesinde yer alan erotik e-kitaplardan bazıları belli bir ücret karşılığında satın alınabiliyorken bazıları ise 'ücretsiz' olarak kullanıma sunuluyor. 

Milyonlarca kullanıcının her yaştan kolayça erişim sağladığı Play Store uygulamasının içinde makul bir sınıflandırma yapılmaması ve çocukların kolaylıkla erişebildiği bir alanda böyle bir durumla karşılaşması büyük tepkilere neden oluyor.

HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur, bu da sonumuz olur HDP/DEM'li Garo Paylan'ın Zengezur alerjisi: Koridor açılırsa Turan yolu olur,... Haberi Görüntüle

+18 KİTAPLAR SADECE DİJİTAL OLARAK SUNULUYOR

+18'lik müstehcen yayınlar sadece dijital olarak (e-kitap) olarak satışa sunuluyor. Herhangi bir denetlemeye de tabi değil. Görüldüğü gibi uygulamanın kendi filtresi de bu sakıncalı içerikleri ayıklamaya yetmiyor.

“Cinsiyetçilik ve ötekileştirme” temalı içeriklerle çocukların cinsiyet kimliklerini ve rollerini keşfetmelerini zorlaştıran Kanada menşeli Wattpad zehri tüm dünyaya yayıldı. Ateizm, LGBT+, pedofili ve ensest temalı müstehcen içerikler hiçbir filtreleme ve yaş unsuru gözetilmeksizin gençlere sunulan uygulama büyük tepki çekmiş, platformdaki uygunsuz içeriklere tepki yağmıştı.

Milyonlarca kişinin kullandığı online hikaye platformu Wattpad için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Wattpad Türkiye, Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen karar kapsamında erişime kapatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading