Yandex Metrica

Çöl sıcakları geliyor! Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Çöl sıcakları geliyor! Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, bazı illerde sıcaklıkların 38-41 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.

Gündem

21.06.2024, 18:17

Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bazı illerde sıcaklıkların 38-41 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri, Denizli’nin güney, Muğla’nın iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz'de güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İran'da seçimi kim kazandı? Cumhurbaşkanı belli oldu mu? İran'da seçimi kim kazandı? Cumhurbaşkanı belli oldu mu? Haberi Görüntüle

BU SAATLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN

Uzmanlar özellikle Türkiye'nin güneyinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların saat 11 ile 16 arasında dışarı çıkmaması gerektiği görüşünde birleşti. Uzmanlar, mecbur kalmadıkça vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmasını istemiyor.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading