Yandex Metrica

Comanchero’dan Sneijder çıktı: Kara para operasyonda 'gizli ortak' detayı

Comanchero’dan Sneijder çıktı: Kara para operasyonda 'gizli ortak' detayı

Uluslararası organize suç örgütü Comanchero'nun kara para aklama faaliyetlerine Galatasaray'ın eski yıldızı Wesley Sneijder'in de karıştığı iddia edildi. Suç örgütünün Türkiye'deki para trafiğinin izini süren MASAK, hazırladığı raporda Sneijder'le ilgili önemli detaylara yer verdi. Sneijder için 'gizli ortağı' olduğu değerlendirmesi dikkat çekti.

Gündem

11.07.2024, 14:53

Avusturya merkezli uluslararası silahlı organize suç örgütü "Comanchero", geçtiğimiz kasım ayında düzenlenen Kafes Operasyonu'nda çökertildi.

Elebaşı Mick Hawi'nin 2018 yılında öldürülmesinin ardından Mark Douglas Buddle'ın elebaşılığında faaliyetine devam eden silahlı organize suç örgütünün, uluslararası boyutta uyuşturucu ticareti, adam öldürme, silahlı yağma, kundaklama, adam kaçırma, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama suçlarını işlemeye devam etti.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Uluslararası Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti", "Suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçu kapsamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MASAK işbirliği ile yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz yıl kasım ayında gözaltına alınan 55 şüphelinin yaklaşık 4.5 milyar lira civarında olan mal varlığına mahkeme kararıyla el konuldu.

3 Ağustos İstanbul'da bugün hangi yollar kapalı? Yollar saat kaçta kapanacak, ne zaman açılacak? 3 Ağustos İstanbul'da bugün hangi yollar kapalı? Yollar saat kaçta... Haberi Görüntüle

COMANCHERO'DAN SNEİJDER ÇIKTI

Örgüt elebaşı Buddle, 2022 yılında KKTC'de yakalanarak Avustralya makamlarına teslim edildi. Elebaşılarından Hakan Ayık ve Duax Hohepa Ngakuru'nun, örgütün yönetimini devralıp suç faaliyetlerine devam ettiği saptanırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Uluslararası silahlı organize suç örgütü Comanchero'ya yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ayrıntılarına ulaşıldı. Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Hollandalı eski futbolcu Wesley Sneijder'in de Comanchero'nun kara para aklama faaliyetlerine isminin karıştığı ortaya çıktı.

Adana'da orman yangını! Havadan müdahale edilemiyor Adana'da orman yangını! Havadan müdahale edilemiyor Haberi Görüntüle

MASAK DEVREYE GİRDİ

MASAK tarafından hazırlanan ayrıntılı rapor savcılığa sunuldu. Söz konusu raporda, örgütün uyuşturucu trafiğinden elde edilen milyonlarca doları Türkiye'de kurulan şirketler üzerinden akladığı belirtildi. Bu isimlerden bir tanesi de geçtiğimiz yıl düzenlenen operasyonda yakalanan Yunus Emre Borhan ve ona ait şirketlerdi. Yapılan tespitlere göre Emre Borhan, 1 Ocak 2014 yılında 50 bin lira sermayeyle Borhan Group Yatırım A.Ş. isimli gayrimenkul şirketini kurdu. Şirketin sermayesi 4 sene sonra yani 2018 yılına gelindiğinde 1 milyon liraya yükseldi. Ancak şirket kurulduğu günden bu yana zarar ettiğini beyan etti. Daha sonrasında Borhan Group Yatırım, başka bir inşaat firmasıyla birlikte 50 bin liralık sermaye ile Econ Gayrimenkul isimli bir başka şirket daha kurdu. Bu şirketin yüzde 75'i Borhan Group'ta, 25'i ise diğer ortağın kontrolündeydi.

Doğan Alemdar kimdir? Danla Bilic'in sevgilisi Doğan Alemdar hangi takımda oynuyor? Doğan Alemdar kimdir? Danla Bilic'in sevgilisi Doğan Alemdar hangi takımda... Haberi Görüntüle

RADARA TAKILDI

Econ Gayrimenkul Yatırım şirketinin çalışanlarından bir tanesinin, kırmızı bültenle aranan ve yakalanan Hakan Arif Tavukçu olduğu ortaya çıktı. Tavukçu'nun söz konusu şirkette sigorta kaydı bulunduğu ancak mal varlığı ve bankacılık işlemlerine rastlanmadığı tespit edildi. rapora göre; Tavukçu'nun suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunu işlemesine yardımcı olan kişilerden bir tanesi de Borhan Group'un patronu Yunus Emre Borhan'dı. İşte Borhan Econ isimli bu şirketle irtibatlı olduğu için radara takıldı. Borhan'a ait şirketler MASAK tarafından tek tek incelenirken bu şirketlere gelen ve giden para akışında önemli bir detay dikkatlerden kaçmadı.Çünkü söz konusu detayda 4 yıl boyunca Galatasaray'da forma giyen Hollandalı eski futbolcu Wesley Sneijder'di.

Ömer Çelik'ten 'sokak köpekleri' düzenlemesiyle ilgili açıklama: Katliam yasası değil! Ömer Çelik'ten 'sokak köpekleri' düzenlemesiyle ilgili açıklama: Katliam yasası değil! Haberi Görüntüle

SNEIJDER'DEN 1 MİLYON 181 BİN DOLAR

Emre Borhan'ın hesaplarını inceleyen MASAK müfettişleri, dolar cinsinden aktarılan paraların neredeyse tamamına karşılık gelen 1 milyon 951 bin doların 4 ayrı kişi ve kuruluştan geldiğini tespit etti. Bunlar, Wesley Sneijder, Borhan'ın çalışanı Ali Bağrıyanık, ortağı olduğu Econ Gayrimenkul ve Borhan Group şirketleriydi. Sneijder'in gönderdiği para bu rakamın yüzde 50'sinden fazlaydı. Söz konusu para takriben 1 milyon 181 bin 428 dolardı.

Avcılar'da kaza yapan İETT otobüsü hat numarası kaç? Avcılar'da hangi otobüs kaza yaptı? Avcılar'da kaza yapan İETT otobüsü hat numarası kaç? Avcılar'da hangi... Haberi Görüntüle

GÖRÜNÜRDE ORTAK AMA KAYITLARDA YOK

Yapılan incelemelerde Wesley Sneijder'in Econ Gayrimenkul şirketinin ortaklarından olduğuna dair bilgilere rastlandı ancak, şirketin kendisi ve ortaklarının Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgilerde Hıollandalı eski futbolcunun ortak olduğuna dair bir bilgiye rastlanmadı. Raporda bu durumun, Wesley Sneijder'in bu haliyle Econ şirketinin gizli ortağı olduğu izlenimini uyandırdı. Sneijder'in şirketin ortağı olduğuna dair basında çıkan haberler de MASAK raporunda kendisine yer buldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading