Çorum'da 8 kişi mantardan zehirlendi! Mantarları bakın nereden almışlar

Çorum'da 8 kişi mantardan zehirlendi! Mantarları bakın nereden almışlar

Çorum'da mantar yiyen 8 kişi, zehirlenme belirtileri göstererek hastaneye kaldırıldı. Hastalar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Gündem

06.10.2024, 10:05

Çorum'da mantar tüketilmesi sonucu 8 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İl merkezi ile Dodurga ve Laçin ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, doğadan topladıkları mantarları yemelerinin ardından kısa süre içinde mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler yaşamaya başladı.

Araç sahipleri dikkat! Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin: Akaryakıta öyle bir zam geliyor ki... Araç sahipleri dikkat! Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin: Akaryakıta öyle... Haberi Görüntüle

ZEHİRLENME BELİRTİLERİYLE HASTANEYE KALDIRILDILAR

Zehirlenme belirtilerinin artması üzerine, rahatsızlanan kişiler en yakın sağlık kuruluşlarına başvurdu. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 8 kişi, burada zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı. Yetkililer, doğadan toplanan mantarların tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyardı.

Baykar'dan 'Ukrayna' iddialarına yalanlama! 'Aslı astarı yok' Baykar'dan 'Ukrayna' iddialarına yalanlama! 'Aslı astarı yok' Haberi Görüntüle

UZMANLARDAN UYARI: DOĞADAN TOPLANAN MANTARLARI TÜKETMEYİN

Sağlık uzmanları, doğada yetişen mantarların bazı türlerinin zehirli olabileceğini ve bu mantarların bilinçsiz şekilde tüketilmesinin zehirlenmelere yol açabileceğini vurguladı. Zehirli mantarların belirlenmesinin zor olduğu ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Bu tür vakaların önüne geçmek için uzmanlar, doğadan toplanan mantarların tüketilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

CHP'li vekilin aracıyla kaçakçılık yapıldı! Savunmasında Atatürk'ün arkasına saklandı CHP'li vekilin aracıyla kaçakçılık yapıldı! Savunmasında Atatürk'ün arkasına saklandı Haberi Görüntüle

MANTAR ZEHİRLENMELERİ SONBAHAR AYLARINDA ARTIYOR

Türkiye genelinde özellikle sonbahar aylarında artan mantar zehirlenmeleri vakaları, bu konuda bilinçlenmenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Çorum’da yaşanan bu son olayda da, doğadan toplanan mantarların bilinçsizce tüketilmesinin ciddi sonuçlara yol açabileceği bir kez daha ortaya çıktı. Yetkililer, mantar tüketimi konusunda dikkatli olunmasını ve yalnızca güvenilir kaynaklardan alınan mantarların tüketilmesini tavsiye ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading