Yandex Metrica

Sitede Ara

Crowdstrike nedir? Microsoft neden çöktü? Türkiye'de hangi sektörlerde işlemler durdu?

Crowdstrike nedir? Microsoft neden çöktü? Türkiye'de hangi sektörlerde işlemler durdu?

Dünya genelinde yaşanan sistem hatası ülkemizde de pek çok kurumda işlemlerin aksamasına neden oldu. Bankacılık başta olmak üzere hava yolu ulaşımında sorunlar yaşandı ve işlemler durdu. Dünya genelinde yaşanan sorunun Microsoft Crowdstrike kaynaklı olduğu açıklandı. Peki Microsoft Crowdstrike nedir? Microsoft neden çöktü? Türkiye'de hangi sektörlerde işlemler durdu?

Gündem

19.07.2024, 10:51

Küresel çapta hizmet veren bir sistemde yaşanan kesinti tüm dünyada büyük bir krize neden oldu. Ülkemizde de pek çok online sistemlerde kesinti yaşandı. Bazı bankalarda işlemler durdu. Online ve internet bankacılığına şu anda girişler yapılamıyor. Yaşanan sorun dünyada pek çok ülkeyi derinden etkiledi. Yaşanan sorunun Microsoft'taki Crowdstrike problemi nedeniyle olduğu ifade edildi. Crowdstrike nedir? Microsoft neden çöktü? Türkiye'de hangi sektörlerde işlemler durdu? soruları ise pek çok kişi tarafından arama motorlarına sorulmaya başlandı.

Yurda Gürler kimdir? Özcan Deniz'in kardeşi Yurda Gürler kaç yaşında? Yurda Gürler kimdir? Özcan Deniz'in kardeşi Yurda Gürler kaç yaşında? Haberi Görüntüle

CROWDSTRİKE NEDİR?

Microsoft'taki Crowdstrike problemi sonrası "Crowdstrike nedir" sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Dünya genelinde sistemlerde meydana gelen mavi ekran hatası Microsoft Crowdstrike güncellemesinden kaynaklı olduğu ifade edildi. CrowdStrike, siber güvenlik alanında uzmanlaşmış bir şirkettir. CrowdStrike güncellemesinin de siber güvenlik alanında yapıldığı belirtiliyor. CrowdStrike şirketi 2011'de kurulmuştur. Pek çok küresel firma bu firmanın sağladığı siber güvenlik sistemlerini kullanmaktadır.

Sağanak İstanbul'da hayatı felç etti: Alt geçitte mahsur kalan minibüs şoförü o anları anlattı: Yolcu olsa boğulacaktı! Sağanak İstanbul'da hayatı felç etti: Alt geçitte mahsur kalan minibüs... Haberi Görüntüle

CROWDSTRİKE ŞİRKETİ HAKKINDA

Şirket, yapay zeka destekli teknolojileri kullanarak siber tehditlere karşı bir kalkan oluşturmayı hedefliyor.  Özellikle "Falcon" platformu ile tanınan CrowdStrike, saldırıları gerçek zamanlı olarak tespit edip önlemeye odaklanır.

Küresel çapta en önemli siber güvenlik kalkanıdır. 

Şirket, endpoint koruma, yönetilen tehdit avcılığı ve olay müdahalesi gibi hizmetler sunarak dünya çapında birçok büyük kuruluş tarafından tercih edilmektedir.

İstanbullular dikkat geri dönüyor! Meteoroloji uyardı: Eylül ayında kendini gösterecek İstanbullular dikkat geri dönüyor! Meteoroloji uyardı: Eylül ayında kendini gösterecek Haberi Görüntüle

CROWDSTRİKE ŞİRKETİ: "HABERDARIZ"

Crowdstrike küresel çapta yaşanan sorunlardan haberdar olduğunu belirtti. Mesajda şöyle denildi: “Crowdstrike destek birimiyle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Crowdstrike, Windows'ta Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarının farkındadır” denildi. 

Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 42 ilde çok sayıda sokak satıcısı yakalandı Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 42 ilde çok sayıda sokak satıcısı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE HANGİ ŞİRKETLERİN SİSTEMLERİNDE SORUN OLDU?

Dün geceden itibaren "Down Detector" sitesinden edinilen bilgilere göre giriş sorunu yaşanan ve ağırlaşan siteler içerisinde şunlar var:

Denizbank

Türk Telekom

Microsoft Store

Trendyol

Reddit

Microsoft 365

Turkish Airlines

Microsoft Azure

Google

Xbox Live

Ziraat Bankası

Ttnet

Telegram

Turkcell

Türksat Kablo

Roblox

Youtube

Steam

Spotify

Yapı Kredi

Instagram

Valorant

Discord

Vodafone

Whatsapp

Türkiye İş Bankası

Yahoo Mail

TurkNet

Yandex

Getir

Google Maps

Kik

Cloudflare

Finansbank

Proofpoint

VakıfBank

EA

Snapchat

X (Twitter)

OpenAI

Skype

Minecraft

Sea of Thieves

Sahibinden

Forza

Gmail

Facebook

Rainbow Six

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading