Yandex Metrica

Cuma günleri tatil olacak mı? Okullar 4 gün mü oluyor?

Cuma günleri tatil olacak mı? Okullar 4 gün mü oluyor?

Mesailerin kısalması ve Cuma günlerinin tatil olacağı yönündeki iddialar yeniden gündeme geldi. Bazı Avrupa ülkelerinde çalışma saatlerinin 4 güne düşürülmesiyle birlikte son detaylar merak edilmekte. Peki, 4 gün okul 3 gün tatil mi olacak?

Gündem

25.09.2024, 10:13

Yeni dönemde Cuma günlerinin resmi tatil olacağı iddiaları sosyal medyada yeniden gündeme taşındı. Twitter üzerinde yayılan haberlerle birlikte son detaylar merak edilirken bazı Avrupa ülkelerinde çalışma saatlerinin daha da düşürülerek gün çalışma düzenine geçildiği ve bundan okullarında etkilendiği vurgulandı.

Çalışanlar ile birlikte öğrenciler, Cuma günlerinin tatil ilan edilmesi durumunda Cuma dahil olmak kaydıyla Cumartesi ve Pazar günleri izinli olacaklar.

TOKİ'den kaçırılmayacak arsa fırsatı! 25 ilde başlıyor: Ödemeler 6 ayda bir yapılacak! TOKİ'den kaçırılmayacak arsa fırsatı! 25 ilde başlıyor: Ödemeler 6 ayda... Haberi Görüntüle

CUMA GÜNLERİ RESMİ TATİL Mİ?

Son iddialar doğrultusunda Avrupa’da bazı ülkelerde Cuma günleri de dahil olmakla birlikte Cumartesi ve Pazar günlerinin de tatil ilan edildiği ve sadece 4 gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) mesai yaptıkları söylendi. Ancak şu ana kadar ülkemizde böyle bir sistem modeli geçerli olmadığından Türkiye’de Cuma günleri resmi tatil değildir.

Cuma tatil mi

Ayla Gurbanova kimdir? 45 gündür her yerde aranıyor! Ayla Gurbanova kimdir? 45 gündür her yerde aranıyor! Haberi Görüntüle

OKULLAR 4 GÜN MÜ?

Okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber 4 gün okul 3 gün tatil haberleri sosyal medyada yeniden dillendirildi. Norveç’te bazı pilot okullarda yeni modellemeye geçildiği ve bu sistemden verim alınması durumunda bunun kalıcı hale gelmesi için çalışmaların yapılacağı kaydedildi. Fakat Türkiye'deki okullarda 4 gün okul 3 gün tatil sistem modeli geçerli olmadığından Cuma günleri okullar tatil değildir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading